Със започването на лятната ваканция за българските ученици мнозина от

...
Със започването на лятната ваканция за българските ученици мнозина от
Коментари Харесай

Нараства търсенето на геймърски лаптопи по време на ваканцията

Със започването на лятната почивка за българските възпитаници мнозина от тях се приготвят за пътешестване. А за дейните геймъри измежду тях за следващ път се постанова въпросът: по какъв начин да се насладят на почивката, без да се постанова да се отделят за дълго от своя компютър. Днес за доста от младежите игрите от дълго време не са просто забавление, а метод за себеутвърждаване, среда за пълноценна връзка с връстници и основаване на нови другарства, някои от които се трансферират и в действителния свят. Затова и отделянето от техните обичани игри за седмица или две може да бъде неприятно, даже и когато се дължи на прекрасен мотив като почивката на море или планина.

Добрата вест за геймърите е, че трендовете в този сегмент се трансформират с бързи темпове и в случай че допреди няколко години, с цел да играем най-новите видеоигри, се нуждаехме безусловно от настолен компютър, то през днешния ден геймърските преносими компютри навлизат с все по-бързи темпове и към този момент са сравними по продуктивност с десктоп машините, трансформирайки се в желан избор за видеоигри. Затова не е изненадващо, че през последната година те не престават да регистрират растеж, на фона на цялостния спад в сегмента на персоналните компютри.

„ Геймърският преносим компютър е най-хубавият метод да вземеш играта със себе си, без значение дали си на море, на планина, на вилата при баба си или просто се разхождаш в парка с другари. Още повече че най-новите генерации преносими компютри за видеоигри са с съвсем същата продуктивност като десктоп компютрите. Това трансформира самия темперамент на гейминга, трансформирайки го от самотно занятие на компютъра вкъщи в развлечение, което е налично в придвижване. Също както преди години музиката излезе от домовете и стана налична на всички места с нас, това през днешния ден се случва и с видеоигрите. Очаквам тази наклонност занапред да въздейства по-силно както на организирането на шампионати по електронен спорт и LAN празненства, по този начин и на ежедневната игра, практикувана от елементарните хора “ - споделя Иван Маников, представител на ASUS за България.

Компанията е водещият снабдител на геймърски преносими компютри в света, с най-вече продадени преносими компютри с графичен процесор Nvidia GTX GPU през отминалата година. Тя разполага с разнообразно портфолио от геймърски преносими компютри, започвайки от модели като FX553 за ежедневна игра и достигайки до GL502VS за професионалните геймъри.

Лаптопите ASUS FX553 да вземем за пример са подобаващи за геймъри, които си търсят преносим компютър за игри, само че с по-дискретен дизайн. Моделът разрешава както висока продуктивност при игра, по този начин и при дейна работа или образование. Той разполага със седмото потомство Intel Core i7 процесор и NVIDIA GeForce GTX 1050 графична карта, с поддръжка на Microsoft DirectX 12. Друг известен модел на компанията е ASUS Strix GL502, който със своята новаторска охлаждаща система и с последното потомство Intel процесор и графична карта NVIDIA GeForce GTX не отстъпва по продуктивност на настолните геймърски машини.

„ Лаптопите са гейминг платформата на бъдещето заради високата степен на самостоятелност, която оферират. Освен че разрешават да играеш на всички места, те отстраняват и риска от спиране на играта заради ненадейно прекъсване на тока. Очаквам в бъдеще множеството професионални геймъри да мигрират към преносими компютри “, изяснява Емил „ Beast “ Димитров, дълготраен играч, управител и треньор на тимове по електронен спорт, в това число на националния тим на България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР