Със залесителна акция на ученици от Основно училище Христо Ботев“

...
Със залесителна акция на ученици от Основно училище Христо Ботев“
Коментари Харесай



Със залесителна акция на ученици от Основно училище „Христо Ботев“ в Сливен започнаха прояви

Със залесителна акция на възпитаници от Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ в Сливен започнаха деянията свързани със “Седмицата на гората “. Учениците, дружно с кмета на общината Стефан Радев залесиха със ели, туя и брези  свободните зелени площи пред спортната зала по битка на шампионката Станка Златева. Елите са подаяние.

Равносметката от залесителните акции на общината през последните години демонстрира, че са засадени близо 1000 дървета в града, разгласи кметът Стефан Радев и акцентира значимостта на сходен жанр начинания.

„ Такива начинания са значими, с цел да увличаме младежите с дейностите по запазване на и на природата, и на основаване на по-благоприятна, и удобна среда за живот “. 

В „ Седмицата на гората “ Държавно горско стопанство Сливен следва да подари на естествен парк „ Сините камъни “ 100 броя фиданки от бреза и червен дъб. Предвидено е още горски чиновници и пожарникари да засадят горски сектор край село Новачево,  дръвчетата са обезпечени от горския разсадник в „ Абланово “.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР