Със забързаното ежедневие, което водим, стресът съпътства почти всеки съвременен

...
Със забързаното ежедневие, което водим, стресът съпътства почти всеки съвременен
Коментари Харесай

Как да преборим ежедневния стрес? Четири полезни начина

Със забързаното всекидневие, което водим, стресът съпътства съвсем всеки актуален човек. Неговите признаци са известни на всички - напрежение, прочувствена неустойчивост, загуба на фокус, сърцетуптене и проблеми с дишането са единствено част от тях. Но по какъв начин да излезем спечелили от цялата тази авантюра, без да прибягваме до нездравословни способи? Ето 4 лесни (и полезни) метода да преборите напрежението.
1. Правете къси почивки
Тук не приказваме за 15-те минути релакс в средата на работния ден. Ако нямате опция да излизате постоянно в отпуска, то най-малко правете уикенд бягство един път месечно, вместо да спите до късно и след това да се чудите кое да свършите по-напред. Отидете на хижа, вила или дребна къща за посетители, които могат да предложат усамотение и многообразие.
2. Отделяйте време за занимание
Ако всеки ден след работа се прибирате, с цел да гледате новините и да готвите, то сигурно имате чувството, че животът ви е в коловоз. Изберете занимание, което да се разграничава оптимално доста от работата ви. Ако да вземем за пример правите интелектуален труд, в свободното си време спортувайте или се захванете с някакъв поминък. Дори да го практикувате един път седмично, това е изцяло задоволително!
3. Опитайте да туширате напрежението с билки
Calluna на Nature’s Gifts е чист растителен дестилат от планинска калуна, който се бори със положения, провокирани от стрес като бодърствуване, паник офанзиви, тревога и страхови неврози. Продуктът поддържа естествени равнища на серотонина, а в допълнение ще освежи и придаде искра на кожата ви.


4. Ходете пешком
Не всеки има време за спорт, а постоянно и желанието липсва, изключително когато сме под стрес. Това обаче не значи, че не би трябвало да се движим! Дори 30-40 минути вървене пешком дневно ще ви оказват помощ да разтоварите съзнанието си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР