Със своите лъжи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски руши европейското

...
Със своите лъжи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски руши европейското
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Мицкоски руши европейското бъдеще на Скопие

Със своите неистини водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разрушава европейското бъдеще на македонските жители. Това съобщи за БГНЕС евродепутатът и един от най-големите радетели за присъединението на районен съд Македония към Европейски Съюз Андрей Ковачев.

Повод за неговия коментар е истеричното изказване на Мицкоски, че в София този уикенд ще разпарчетосват Македония.

„ Християн Мицкоски лъже. Той манипулира и лъже с всяка своя дума. Мицкоски се пробва да печели някакви политически дивиденти с измислиците, които приказва. Твърдението му, че България желае да разпарчетоса Македония, с което плаши жителите, е безспорна неистина, небивалица и нелепост “, безапелационен е Ковачев.

Той напомни, че през 2001 година България застана изрично зад Македония, поддържа нейната териториална целокупност и суверенитет.

„ България е една от първите, които ратифицираха Протокола за участие в НАТО, с цел да бъде геостратегически и политически Македония в евроатлантическата общественост и предпазена. България е протягала, протяга и ще протяга постоянно ръка за братска помощ на своите най-близки “, сподели евродепутатът от Европейската национална партия.

Ковачев още веднъж акцентира, че София по никакъв метод не слага под подозрение актуалната македонска еднаквост и това по какъв начин хората там отбелязват през днешния ден своя език. „ Никога не сме поставяли това под въпрос. Единственото, което желаеме е да се обединим към историческата истина, тя да не ни разделя и да бъде мотив за ненавист и разцепление сред хората. Това е надълбоко европейско искане, то е в основата на Европейския съюз “, посочи той.

Според него нищо не е под риск. „ По никакъв метод България няма по какъв начин да вземе Гоце Делчев или Дамян Груев от Македония, тъй като това е обща история. Тя е обща, само че не е споделена, както му се желае на Мицкоски. Той непосредствено се разгласи против Договора с България и с Гърция, да не бъдат зачитани. Той се пробва да разрушава европейското бъдеще на македонските жители “, акцентира Ковачев и добави: „ Тъй като ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски е част от Европейската национална партия няма по какъв начин да не повдигнем този въпрос пред нея поради неговите апели против България и да не се зачитат договорите “.

Ковачев е извънредно изумен от думите на Мицкоски, който е водач на партия, която носи името Вътрешна македонска революционна организация. „ Това е фарс, нямам по какъв начин да си водач на партия, която претендира, че стартира своето битие през 1893 година и да бъде правоприемник на БМОРК, ВМОРО и Вътрешна македонска революционна организация, а в това време да проповядва всичко против, което е била организацията и против нещата, за които тази историческа организация се е борела през цялото си битие, когато нейни водачи са били Гоце Делчев, Дамян Груев, Христо Татарчев, Тодор Александров, Иван Михайлов и други “, сподели българският евродепутат.

Според Ковачев Християн Мицкоски е осведомен с делото на историческото БМОРК, ВМОРО и Вътрешна македонска революционна организация.

„ Поради това, че няма по какъв начин да не знае защо става дума, той очевидно продължава с комунистическата идеология и агитация на ненавист против България. Мицкоски продължава с операцията на историческите обстоятелства, тъй че те да бъдат ориентирани против българския народ, история и против всичко обвързвано с България в Македония. Това е доста тъжно и по никакъв метод не дава отговор на европейските полезности. Той не схваща европейските полезности, очевидно не схваща, за какво Роберт Шуман и Жан Моне са предложили обединяването на нашия континент след Втората международна война, с цел да се преодолее омразата, разединението и операциите, а не с цел да се продължи с тях. Истината е противоположна на всичко, което наговори Мицкоски. Омразата, лъжата и разединението не са европейски полезности. Само посредством истината може да вървим напред към превъзмогване на разединението от предишното “, безапелационен е Андрей Ковачев. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР