Със своите концентрични кръгове от дървени или каменни заграждения, Ring

...
Със своите концентрични кръгове от дървени или каменни заграждения, Ring
Коментари Харесай

Откриха пивоварна на над 4000 години в германския Стоунхендж

Със своите концентрични кръгове от дървени или каменни заграждения, Ring Sanctuary припомня английския Стоунхендж, а откритата този месец антична пивоварна наподобява ще се окаже първата в централна Германия, написа Newsweek в просторен материал за античните обичаи в производството на немската бира.

Вече пет години мястото е обект на археологически разкопки, които ще завършат през септември тази година. Открити са над 10 000 археологически артефакти, в това число хипотетичната пивоварна.

„ Руините на специфична сушилня към момента съдържат останки от зърно, което евентуално е било основата за приемането на малц в това ранно произвеждане на бира “, сподели пред Newsweek доктор Франциска Кнол от Държавната работа за запазване на паметниците и археология на Саксония-Анхалт и изясни, че зърнените останки сега са обект на археоботанически разбор.

Намереният при разкопките ечемик и малц, доведоха и до друго умозаключение. Според проф. Харалд Мелер, това е доказателство, че хората, произлезли от така наречен източни варвари (около 2400 година прочие н. е.), са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР