Със свое решение правителството одобри проект на Закон за изменение

...
Със свое решение правителството одобри проект на Закон за изменение
Коментари Харесай

Одобрено е изменение на Закона за мерките срещу изпирането на пари

Със свое решение държавното управление утвърди план на Закон за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Законопроектът има за цел да вкара в българското законодателство ограниченията, заложени в Плана за деяние с ограничения за адресиране на последващите задължения на Република България след присъединението към Валутния механизъм II (ERM II), Плана за деяние за ограничение на рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма, открити в Националната оценка на риска от изпирането на пари и финансиране на тероризма, и Препоръките от Доклада за България от Петия оценителен кръг на Комитета на специалистите за оценка на ограниченията против изпирането на пари към Съвета на Европа (MONEYVAL).

С новата уредба се цели да бъдат адресирани някои пропуски и непълноти в настоящата нормативна уредба, в това число въвеждане на ефикасен механизъм за идентифициране на лицата, които дават услуги по дружествено ръководство и на съответни процедури за инспекция на чиновниците, ангажирани в даването на услуги по дружествено ръководство. Усъвършенства се механизмът за разрешаване на несъответствия сред информацията за действителна благосъстоятелност в Търговския указател и регистъра на юридически лица с нестопанска цел и информацията за действителна благосъстоятелност, открита по други канали, както и се вкарва в регистрите опция за регистриране за съществуване на съобщение за противоречие. Коригират се и някои грешки от техническо естество, които са разпознати от надзорните органи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР