Със свое решение Министерският съвет възлага на министъра на електронното

...
Със свое решение Министерският съвет възлага на министъра на електронното
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление е определен за координатор на дейностите по оптимизиране и електронизиране на процесите по издаване на разрешителни за пребиваване и работа на чужденците в България

Със свое решение Министерският съвет разпорежда на министъра на електронното ръководство да координира дейностите по усъвършенстване и електронизиране на процесите по издаване на разрешителни за престояване и работа на чужденците в Република България. Предвижда се да бъде изработен разбор каква е потребността от смяна в нормативната уредба за обезпечаване на дигитализирането на процесите и за основаването на единна платформа за документооборот в тази сфера. Необходимостта от координатор е обусловена от спецификата на материята и от съществуването голям брой заинтригувани страни.

Като резултат ще бъде реализирано въвеждането на по-атрактивна и ефикасна скица за привличане на висококвалифицирани служащи от Европейски Съюз и трети страни посредством смяна в изискванията и реда за издаване на разрешителни за работа. Това ще разпространява България като дестинация за трудова миграция, както и ще спомогне за превъзмогване на широкоразпространения дефицит на квалифицирани служащи в съвсем всички браншове на стопанската система.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР