Със свое решение Министерският съвет одобри позицията на Република България

...
Със свое решение Министерският съвет одобри позицията на Република България
Коментари Харесай

Правителството одобри позицията на Република България по дело С-176/22 пред Съда на ЕС

Със свое решение Министерският съвет утвърди позицията на Република България по дело С-176/22 пред Съда на Европейски Съюз, формирано на съображение на преюдициално питане на Специализирания углавен съд („ СНС“), отправено в границите на обсъждано от последния наказателно дело от общ темперамент № 369/2021 година, и даде единодушие Република България да взе участие в дело С-176/22.

Преюдициалното питане касае въпрос по отношение на процесуалното право на Европейски Съюз. СНС всъщност пита дали при отправяне на преюдициално питане, националната пълномощия е задължена да спре напълно производството по основното дело или е задоволително да спре единствено частта от него, която е обвързвана със заложения въпрос.

Участието на държавните управления на страните членки в каузи пред Съда на Европейски Съюз е присъединяване в значимия развой по определяне на наличието на правото на Европейски Съюз и също по този начин е въпрос на авторитет.

Позицията се основава на съответната българска правна уредба и такава на Европейски Съюз, както и на процедура на Съда на Европейски Съюз.

С цел позицията да обгръща всички благоприятни условия правният разбор в нея съдържа най-общо следното: мотивиране на недопустимостта на преюдициалното питане на СНС; два разновидността на преформулиране на преюдициалния въпрос на СНС със съответната обосновка по тях и оферти за отговори, като се прецизира кой е верният метод съгласно българското държавно управление. В позицията се показва, че вторият метод е верен и по отношение на него се стимулира сходството на член 488, алинея 3 от Наказателно-процесуалния кодекс с член 23 от Статута на Съда на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР