Със страхотен финален спринт норвежецът Йоханес Клабо спечели 30-километровия скиатлон

...
Със страхотен финален спринт норвежецът Йоханес Клабо спечели 30-километровия скиатлон
Коментари Харесай

Йоханес Клабо спечели скиатлона в Лилехамер

Със страховит заключителен спринт норвежецът Йоханес Клабо завоюва 30-километровия скиатлон от Световната купа по ски тичане при мъжете. Водачът в международната класация, за който това бе пета победа от шест старта, финишира с време 1:16:47.1 часа.

21-годишният Клабо се оказа с повече сили в заключителните метри от сънародника си Мартин Сундби, който водеше до последните 100 метра, само че в последна сметка остана на 1.3 секунди от спечелилия. На трето и четвърто място в днешния старт приключиха още двама представители на Норвегия. Ханс Кристен Холунд е трети на 6.8 секунди от Клабо, до момента в който четвърти остана Симен Крюгер на 10.9 секунди закъснение. Челната шестица бе допълнена от французина Морис Манифика и канадеца Алекс Харви.

Финландецът Иво Нисканен бе лидер в класирането след първите 15 километра в класическия жанр, до момента в който Клаебо бе едвам 13-и, само че с пасив от единствено 5 секунди. Постепенно обаче се оформи лидерска група от осем състезатели. Четири километра преди края лидер бе Манифика, следван компактно от руснака Алексей Червоткин, четиримата норвежци, Харви и Нисканен.

В последния километър пристигна моментът за решителната офанзива на Сундби и Клаебо, която се оказа непостижима за останалите в челото и в последна сметка донесе залужения и безапелационен норвежки успех. В генералното класиране Клабо остава отпред с 526 точки. Втори е Сундби с 328, до момента в който трети е руснакът Александър Болшунов с 282 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР