Със средства, заложени в бюджета, Община Елена успя да си

...
Със средства, заложени в бюджета, Община Елена успя да си
Коментари Харесай

Община Елена си върна собствеността върху сградата на закритата общинска болница

Със средства, заложени в бюджета, Община Елена съумя да си върне собствеността върху постройката на закритата общинска болница, съобщи borbabg.com.

Кметът Дилян Млъзев подписа контракт за придобиване на сградния й фонд, с което договорката бе финализирана. Търговското сдружение „ МБАЛ „ Д-р Димитър Моллов – Елена “ ЕООД бе оповестено в неплатежоспособност по искане на кредиторите поради изпадане в несъстоятелност от 31 май 2010 година поради близо 1 млн. лева задължения.

Тепърва ще се търси решение за бъдещото предопределение на сградния фонд на болничното заведение, в която се обитава и „ Хоспис Елена “ ООД., Предстои Община Елена да придобие останалите дружествени дялове. Неотложна задача е осъществяването на ремонтни работи на постройката – покрив, отоплителна система и други.

Предварителните планове са за разширение потенциала на приюта, съоръжение и действие на рентгенов кабинет, както и търсене на партньорства за възстановяване на здравните услуги за популацията.

Ясно е обаче, че болница с четири отделения и финансиране по клинични пътеки от Здравната каса, както е било в предишното, мъчно може да действа в изискванията на сегашната здравна система и не е по опциите на дребна община, каквато е Елена.

Именно опитите за поддържане на такова здравно заведение, несъобразени с действителността, преди години доведоха до банкрута на сдружението, считат оттова.

Повече от 6 години се чака реализацията на плана на Министерството на здравеопазването за рационализация на незабавната помощ. За задачите му Община Елена е дарила терен наоколо до сегашната постройка, само че и досега осъществяване няма.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР