Със спортни демонстрации и активности на открито стартира #BeActive Европейската

...
Със спортни демонстрации и активности на открито стартира #BeActive Европейската
Коментари Харесай

ММС даде началото на шестото издание на #BeActive Европейската седмица на спорта

Със спортни демонстрации и интензивности навън започва #BeActive Европейската седмица на спорта в България. Начало на шестото издание на самодейността даде зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов. Официалното разкриване се състоя в " Княжеска градина " в столицата, в партньорство със София градски зона спорт 2020, проведена от Столична община. България е една от 42 страни в Европа, които са част от акцията.

" Вярвам, че стартира една седмица, в която доста хора ще имат опция да спортуват интензивно. Не единствено млади, а и по-възрастни ще могат да усетят магията на спорта по време на събитията, които се провеждат както в София, по този начин и в други градове на страната. Пожелавам на всички да се забавляват и дано да спортуваме на всички места и когато и да е ", съобщи Стоян Андонов.
 За шеста поредна година ММС е уредник на Европейската седмица на спорта #BeActive за България
За шеста поредна година ММС е уредник на Европейската седмица на спорта #BeActive за България

Целта е да бъде подкрепено личностното развиване на младежите и да бъдат задоволени спортните им потребности, посредством построяването на възприятие за екипен дух, приемливост и взаимност

На събитието участваха и част от посланиците на Европейската седмица на спорта - грациите Невяна Владинова, Боряна Калейн и Катрин Тасева, бронзовият медалист от Световното състезание по бокс Радослав Панталеев, шампионката от Европейските игри в Минск по олимпийско карате Ивет Горанова и европейската шампионка на сабя при дамите до 20 година Йоана Илиева. Те приканиха младежите да бъдат дейни и да се включат в събитията от акцията през 2020 година, като означиха изгодите от спортуването и воденето на здравословен метод на живот.
 Снимка 497511
Източник:

В откриването се включиха още именитият гимнастик Йордан Йовчев, генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и зам.-председателят на Фондация " София - европейска столица на спорта" Анатоли Илиев. Европейската седмица на спорта #BeActive е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, съфинансиран по стратегия " Еразъм + " на Европейския съюз. През 2020 година мотото на Европейската седмица на спорта е " Бъди деен всеки ден, всеки на всички места спортува! ", а самодейностите ще се проведат в София и други градове в страната. На 24 и 25 септември сред 10,00 и 19,00 ч. Европейската седмица на спорта продължава със Спортен панаир в столичната " Асикс Арена ". В него ще се включат представители на над 20 типа спорт - федерации и спортни клубове, които ще показват активността си с осведомителни щандове и демонстрации.

На 26 септември (събота) Спортно населено място и Нощ на спорта #BeActive Night ще чакат приятелите на спорта сред 15 и 21 часа в пространството пред НДК. На 28 септември ще се организира #MultiSportOpenDay, Ден на отворените порти във фитнес центрове в София и страната, като самодейността се осъществя в партньорство с Benefit Systems. Организирането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с условията и наредбите на Министерството на здравеопазването и рекомендациите на Европейската комисия за осъществяване на обществени прояви в изискванията на изменяща се епидемиологична конюнктура вследствие на разпространяването на COVID-19. Европейската седмица на спорта се осъществя в партньорство със: Столична община, Фондация " София - европейска столица на спорта ", Български червен кръст, Национална спортна академия " Васил Левски ", Държавна организация за протекция на детето, " Метрополитен " ЕАД, Минерална вода " Девин ", Modis/Win4Youth, Компания " Benefit Systems ", Boardshop, Fitfest, Фитнес центрове Pulse, Веломания, Списание 360, Sugarland Bulgaria, DRAG Bicycles и други
 Снимка 497510
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР