Със специалиста по инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров говорим за

...
Със специалиста по инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров говорим за
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров пред novini.bg: Защо лекарският съюз  мери с двоен аршин?

Със експерта по инфекциозни заболявания доцент Атанас Мангъров приказваме за развиването на Ковид19 в условия на митинги, мачове, нощни заведения и заведения. Сащо по тази причина, че бе оскандален от своя колежка доктор Сибила Маринова, която го дава за повторно на Етичната комисия, която пък първият път се произнесе в негова отбрана - за какво, какви са аргументите по тази причина - персонални, професионални и други? За двойния критерий на лекарския съюз /БЛС/ и някои медии.

"Епидемията следва своя естествен ход, а ние тук

вършим шведски модел, но по български, което не е неприятно.

За да се завърши с инфекцията, както настоявам освен пред вас през цялото време, вирусът би трябвало да мине през избраната сериозна маса от нашето население - 80 на 100. Дали и по кое време ще се случи това, зависи от интензивността на хората и от налаганите ограничаващи ограничения. През последните дни се вършат огромен брой проби и това е повода да се регистрират инфектирани, чийто % обаче не се усилва фрапантно. В понеделник беше 6,48%, във вторник и сряда по 4,8% и 4,3%. От началото на април до момента процентът варира в рамките на 4,7-8 на 100, т.е.едно и също нещо. Броят на пациентите в интензивните браншове също остава неизменен - 27,28,29. Процентът на приетите в болница леко нараства като голямата част от тях са хора, които постъпват в болница, тъй като ги е боязън, а не тъй като не могат да се оправят със признаците и у дома.

Не се случва нищо ужасно

минаха повече от две седмици, откогато се състоя оня прославен мач за националната купа, поради който предвиждаха детонация от новозаразени и умиращи, само че виждате, че такова нещо не стана. Това, което става на площадите в този момент, ще докара до някакво разпространение на вируса, само че то не е ужасно, тъй като по този начин или другояче ще се случи. Впрочем към този момент съм ви казвал тези свои прогнози и се оказвам прав дотук, без да показвам прекалено високо самочувствие.

Самата болест не въздейства върху мозъка и душeвността

а това прави страхът, който се култивира в огромна степен по неестествен метод. Засега няма научни данни тази зараза да въздейства по значителен метод върху мозъка. Върху душeвността - да, само че това се дължи на медийното втълпяване на суматоха и боязън,на изолацията. Заради моето друго мнение, както стана известно, една колежка ме даде на Етичната комисия и провежда подписка за тази цел против мен.

Странна ми е офанзивата против мен

и бих помолил тези, които са се присъединили в нея да излязат обществено с имената си. Същевременно до Българския лекарски съюз /БЛС/ беше изпратено писмо от други сътрудници в моя отбрана. За страдание това писмо не получи публичност. Също по този начин на страницата на тази съсловна организация бе качено единствено това писмо, което е против мен, само че не и това, което е в моя отбрана. Това не приказва добре - съюзът явно мери с двоен критерий. Но желая да ви уверя, че има доста повече сътрудници, които ме подпкрепят и застават зад тази своя позиция с имената си. Искам обществено да заявя, че офанзивите против мен са на персонална основа, имал съм и преди спор с тази жена/бел.ред. доктор Сибила Маринова/. Тя ме дава за повторно на Етичната комисия, която първия път ме оправда изрично, че няма направени нарушавания от моя страна. Но тя се пробва да взема решение професионалните си проблеми посредством Етичната комисия. Аз не изпитвам нужда да се извинявам за нещо, за което не се усещам отговорен. Но някак не е редно националните медии да канят единствено нея, единствено едната страна в повдигнатия от нея спор. Трябва да има равнопоставеност във опцията да си изричаме мненията. Българските лекари не са отговорни за ситуацията, до което са докарани. Вина и отговорност носят всички тези, които менажират здравната система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР