Със спечелването на Държавното първенство по сноуборд, сезонът за Радослав

...
Със спечелването на Държавното първенство по сноуборд, сезонът за Радослав
Коментари Харесай

Радо Янков: Сезонът не мина както исках, но не е провал

Със спечелването на Държавното състезание по сноуборд, сезонът за Радослав Янков публично завърши. Пред "Спортно шоу Гонг " българският сноубордист даде оценка на сезона си.

Янков и Пенчева завоюваха купите от паралелния великански в Банско

"Пристигнахме си от Германия преди един ден и ми остана единствено Държавното състезание. Радостен съм, че го завоювах. За мен си е чест да карам на родна земя, без значение дали е Световна купа или Държавно, постоянно виждам и желая да карам у нас. Радостен съм за резултата ", съобщи Янков.

"Тук завършваме спортния сезон, само че ще се опитаме да създадем още малко карания, в случай че изискванията разрешават, защото е значимо. "

"Сезонът не беше лек, само че никога не е неприятно представянето. В последна сметка приключих шести в генералното класиране, което не е никак малко. Вдигнах летвата преди 2 години и спрямо предишния и по-миналия сезон е малко по-слабо класирането, само че не е неприятно. Не би трябвало да се виждам като на заплашителен неуспех. Доволен съм, че макар някои проблеми първоначално, които не желаех да споделям, имах малко проблеми с тестването на бордовете, не успяхме да открием най-хубавият за моята техника и каране. После пък имах малко проблеми като върнахме остарялата екипировка. Сезонът не мина по метода, който желаех да мине и за който се бях готвил. Но несъмнено ще се опитаме тези проби на сноубордове и екипировка да ги създадем в този момент или доста рано при започване на идващия сезон, с цел да имам време. Или да се опитаме да подобрим това нещо, с цел да не се случва. "

"Искам да му благодаря (на татко си б.р.). Майка ми нямаше опция. Но желая да благодаря първо на фамилията, на родителите си. Защото те постоянно са до мен, те са най-важните за мен, желая да ги благодаря и да им кажа, че ги обичам ", добави Янков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР