Със смяната на администрацията на САЩ положителната атмосфера между президента

...
Със смяната на администрацията на САЩ положителната атмосфера между президента
Коментари Харесай

Ще се разбере ли Великобритания с новото управление на САЩ?

Със промяната на администрацията на Съединени американски щати позитивната атмосфера сред президента Доналд Тръмп и премиера на Великобриания Борис Джонсън ще бъде сменена от рецесии по разнообразни въпроси, основно в двустранното комерсиално съглашение , написа БГНЕС. Джо Байдън беше определен за 46-и президент на Съединени американски щати и ще дойде в Белия дом през януари, повратна точка в връзките сред Вашингтон и Лондон, считат анализатори от Анадолската организация. Въпреки че отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран и Парижкото съглашение за климата по време на ръководството на Тръмп провокира някои различия сред двете страни, продължаващите търговски договаряния и поддръжката на Тръмп за Брекзит бяха приветствани от Лондон.
Позицията на Байдън, който е от ирландски генезис, неналичието на контакт или другарство с Джонсън и решението за комерсиално съглашение сред и Обединеното кралство вследствие на договарянията за Брекзит, са признаци на влизане в отрицателен интервал за двустранните връзки. Политическите анализатори във Англия показват, че „ частната връзка “ сред водачи и държавни управления постоянно е определяла хода на връзките сред две страни . Байдън може да не развие връзки с Джонсън, сходни на близкото другарство сред някогашния президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън и някогашния английски министър председател Маргарет Тачър или Джордж Буш и Тони Блеър.
 Над 50 000 са към този момент жертвите на COVID-19 във Англия Над 50 000 са към този момент жертвите на COVID-19 във Англия
Повече от 50 000 души са към този момент умрелите след заразяване с ковид във Англия. Границата беше премината, откакто през пос...
Избраният президент на Съединени американски щати, който се е срещал с всеки английски министър председател след Тачър, към момента не се е срещал с Джонсън. Позовавайки се на източник от Демократическата партия, публикация от 8 ноември в „ Ню Йорк Таймс “ отбелязва, че Байдън не гледа на Джонсън като съдружник и няма да откри близки връзки с него. През декември 2019 година Байдън разказа Джонсън като „ физическия и прочувствен клонинг на Тръмп “ , което загатва за бъдещето на връзката сред двамата. Освен това е известно, че някои английски държавни чиновници заобикалят срещи с членове на Демократическата партия по време на визитите си в Съединени американски щати, а членовете на предизборния екип на Байдън употребяват мощни думи, с цел да се базират на Джонсън.
Политическите анализатори предвиждат, че Байдън, който преглежда Брекзит като историческа неточност за американските ползи както във Англия, по този начин и в Европа, ще стартира да оправя трансатлантическите връзки от Брюксел и Европа, а не от Лондон. Обсъжда се по какъв начин ще протекат настоящите търговски договаряния сред Съединени американски щати и Англия и дали последните ще изоставен Европейски Съюз със или без договорка. Правителството на Джонсън заплашва да одобри закон, който едностранно да наруши съглашението за Брекзит , в случай че не реализира съглашение с Европейски Съюз. В този случай може да се наложи възобновяване на физическа граница сред Република Ирландия, членка на Европейски Съюз, и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство. Настояването на Джонсън за Брекзит без договорка, като упрекна Европейски Съюз в " опит за делене на Обединеното кралство ", може да сложи под опасност евентуална комерсиална договорка сред Вашингтон и Лондон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР