Със словесна престрелка между ГЕРБ и „Възраждане“ започна заседанието на

...
Със словесна престрелка между ГЕРБ и „Възраждане“ започна заседанието на
Коментари Харесай

Парламентът започна със сблъсък за зелените сертификати


Със словесна престрелка сред ГЕРБ и „ Възраждане “ стартира съвещанието на Народното събрание. От трибуната ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова прочете декларация, в която настоя в Народното събрание да се влиза със зелен документ и упрекна останалите партии, че се считат за „ богопомазани “ и не съблюдават разпоредбите, които важат за останалите български жители. Припомнаме, че тематиката е била сложена на вчерашния председателски съвет, само че предлагането е било отхвърлено.

Атанасова се обърна към ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и настоя той да реши проблема – или Народното събрание да влезе в общия принцип на публичните здания, за който се изисква зелен документ, или този пропуск да отпадне за цялата територия на страната и за всички браншове, разказани в заповедта на здравния министър.

Репликира я водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Неговата партия през цялото време разгласи зеления пропуск за „ медицински фашизъм “, в този момент той повтори позицията си и от трибуната на Народното събрание. Попита за какво здравният министър не е въвел такива ограничавания в собствентата си институция. Костадинов изиска референдум по тематиката, с цел да „ реши българският народ “ дали да има ограничения против разпространяването на коронавирус.

В последна сметка въпросът остана провесен.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР