Със скандал завърши полуфиналът от европейското първенство за девойки до

...
Със скандал завърши полуфиналът от европейското първенство за девойки до
Коментари Харесай

Италиански треньор скача на съдиите

Със скандал приключи полуфиналът от европейското състезание за девойки до 17 години в София сред България и Италия. Независимо от успеха с 3:1 (-21, 22, 10, 28) старши треньорът на „ адзурите “ Марко Менкарели упрекна съдиите по линиите в груба поддръжка към българския отбор. Според него основната реферка Таяна Крамар Сандъл (Хърватия) е „ избавила “ успеха за тима му.

„ Смея да настоявам по безапелационен метод, че това, което се случи през днешния ден не би трябвало да се вижда по време на шампионат при подрастващи – съобщи италианецът пред Bgvolleyball. – Водил съм и други тимове, и разбирам по кое време има забъркани и други фактори. Но такова нещо не мога да приема. Това, което видях през днешния ден с очите си, не мога да го приема в шампионат за девойки. И в случай че нямаше един необикновен и самоуверен първи арбитър, през днешния ден ние по всяка възможност щяхме да сме изгубили този мач. Заради едни странични съдии. Това е просто срамно! България по никакъв мотив не заслужава такава помощ, тъй като е мощен тим. “

България остана без орден от шампионата пред родна аудитория, откакто през вчерашния ден загуби и дребния край – 1:3 (-21, -20, 21, -19) от Турция. Пред препълнените трибуни на зала „ Христо Ботев “ девойките на Стоян Гунчев започнаха неубедително и изгубиха първите два гейма, преди да завоюват третия след оспорвана битка. В четвъртия обаче туркините още веднъж се постановиха, с цел да се окичат с медалите.

Най-резултатна в мача бе Александра Георгиева, която приключи с 26 точки, а Мария Йорданова добави 16 т. За Турция Сабри Каракаова пък се отличи с 19 т.

Късно нощес бе финалът сред Италия и Русия.

Междувременно от управлението на мъжкия ЦСКА оповестиха, че няма да има предварителна продажба на билети за третия мач от финалната серия с „ Нефтохимик 2010 “. Така пропуските ще се продават само на следващия ден на касите на зала „ Христо Ботев “, а цената е 6 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР