Със сигурност сте чували за легендарната порода руска синя котка,

...
Със сигурност сте чували за легендарната порода руска синя котка,
Коментари Харесай

Заболявания при руска синя котка

Със сигурност сте чували за именитата порода съветска синя котка, която заема седмо място в класацията с най-скъпите котки на планетата и нейната цена варира от 1000 до 5000 лв.. Те са доста умни и интелигентни животни, които дружно с това са доста любознателни. Известни са и с това, че доста добре се схващат с дребните деца, както и с другите животни, в случай че имате такива в дома си.

Заболявания при съветска синя котка - вижте кои са те в идващите редове:

До огромна степен значение оказва генетична предразположеност, която може да стане повода за отключването на обещано заболяване при тези питомци. Като цяло обаче тези котки са много здрави и се отличават със своя мощен имунитет.

Руските сини котки боледуват много рядко, само че въпреки всичко можете да се сблъскате и с тази неприятна обстановка. Важно е да наблюдавате самочувствието им, като в случай че забележите това, че са по-летаргични, спят доста, не ви дават да ги бутните, имат понижен вкус и като цяло в случай че трансформират поведение си, тогава е редно да ги заведете незабавно на ветеринар, който да ги прегледа.

Породата съветска синя котка е най-предразположена към болесттите:

- затлъстяване на котката;

- лишей;

 съветска синя котка болести

- глисти при котката;

- сърдечни болести при котката;

- гастрит при котката.

Както виждате и сами, описът не е значителен, като причина за тази добра генетика на породата е това, че тя е изкуствено селектирана. Въпреки това би трябвало да сте деликатни и да обръщате внимание на всяка една смяна в нормалното положение на животното. От изключително значение са и постоянните имунизации, които са превантивна мярка против редица рискови болести при животните.

Трябва също по този начин да водите котката на постоянни профилактични прегледи, защото по този начин може да се следи положението на питомеца ви и да бъдат открити от рано другите патологии, като да вземем за пример сърдечните, когато те се поддават доста по-лесно на лекуване.

Ако се грижите добре за здравето на съветската синя котка, тогава тя може да доживее до 15-16 години. Задължително обръщайте изключително внимание и на менюто на котката. То би трябвало да е от най-голям клас, като не трябва да им дават сладко, пикантно или солено.

Всички тези храни могат да предизвикат както затлъстяването, към които те са предразположени, по този начин и да доведат до гастрит. Най-добре е да заложите на купешката храна, защото по този начин ще сте сигурни, че те получават всичките им нужни витамини и минерали.

Грижете се добре за вашите домашни любимци, като не би трябвало да забравяте това, че вие носите директна отговорност за здравето им. Обръщайте изключително внимание на самочувствието на питомците ви, защото това може да ви подскаже доста, че нещо не е наред и би трябвало да посетите ветеринар. Със сигурност тези сладки и благи четириноги другари бързо ще се впишат в фамилията си и ще станат техен пълновръстен член.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР