Със сигурност ще внесем проектокабинет в Народното събрание, каза заместник-председателят

...
Със сигурност ще внесем проектокабинет в Народното събрание, каза заместник-председателят
Коментари Харесай

След връчването на мандат: ГЕРБ потвърди, че ще внесе проектокабинет

Със сигурност ще внесем проектокабинет в Народното събрание, сподели заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред публицисти в Народното събрание. Той не изключи и държавно управление на малцинството.

Дончев уточни, че ГЕРБ-СДС публично са известени от президентството за процедурата по връчване на първия изследователски мандат в понеделник. Ние ще бъдем там в 10:00 часа с посочения от нас претендент за министър-председател, съобщи той.

Кой ще е претендентът за министър ръководител ще научите след три дни, а цялостният състав на проектокабинета след 10, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

Томислав Дончев разяснява, че всичките опити да бъдат извършени договаряния за сформиране на кабинет са се оказали невъзможни, тъй като политическите сили, с които ГЕРБ-СДС има идеологически сходства - в стратегиите, с задачите, нямат явна податливост да водят сходни диалози. " Ще използваме идната седмица или 10 дни за всевъзможен вид опити - несъмнено, обществени, регламентирани - да осигурим политическо бъдеще на един кабинет с първия мандат, което не изключва и форматът кабинет на малцинството ", съобщи той и уточни, че са задължени от всички български жители, които са вложили своята поддръжка в тях, да създадат тази последна стъпка.

Това няма по какъв начин да е нормална коалиция на база съдружно съглашение, тъй като явно такава е невъзможна, няма по какъв начин да е аритметична коалиция с този, този и този, постигайки 121 гласа разяснява Томислав Дончев. Последният късмет е някакъв формат на държавно управление на малцинството - той не може да бъде изключен, добави той.

Попитан дали това държавно управление ще е единствено на ГЕРБ-СДС, Дончев повтори, че всички диалози досега с вероятност за реализиране на някакво съдружно съглашение са се оказали несполучливи и това, съгласно него, дава отговор на въпроса. Това ще бъде наш кабинет, посочи той. По думите му подобен кабинет е сложен, само че вероятен, а дали ще бъде за положително бил най-важният въпрос. Ние кабинет, който няма капацитет да свърши потребна работа, няма да предлагаме, добави Дончев.

Последният късмет за диалози е тази оставаща една седмица, сподели заместник-председателя на ГЕРБ и разяснява, че президентът е дал задоволително време на партиите, само че те не са го употребявали по най-хубавия метод.

По-рано президентът Румен Радев съобщи пред публицисти, че ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС на 5 декември. Последваха мнения от политическите сили в Народното събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР