Със сензационна победителка завърши турнирът от Големия шлем Ролан Гарос

...
Със сензационна победителка завърши турнирът от Големия шлем Ролан Гарос
Коментари Харесай

19-годишната полякиня Ига Швьонтек спечели `Ролан Гарос` |

Със сензационна победителка приключи шампионатът от Големия шлем " Ролан Гарос " в Париж. Носителка на трофея във френската столица стана 19-годишната полякиня Ига Швьонтек.

Във финала тя победи американката София Кенин с 6:4, 6:1 и по този начин приключи шампионата без изгубен сет - нещо извънредно впечатляващо. Тя е и първата полска победителка на " Ролан Гарос ", а страната е имала финалистка в далечната 1939 година.

" Направо не знам какво се случва, не мога да допускам на всичко, което ми се случва. Благодаря на всички, които имаха вяра в мен ", сподели разчувстваната Швьонтек след финала, който продължи скромните 83 минути.

Швьонтек стартира стремително мача и след единствено 8 минути водеше в резултата с 3:0 с пробив във втория гейм. Кенин обаче се окопити бързо и възвърне равенството – 3:3.

След това при 4:3 за полякинята в осмия гейм тя имаше три брейкбола и при третия съумя да пробие, само че след това не съумя да вземе своя сервис. Швьонтек обаче отговори с рибрейк, който й донесе триумф в първия сет с 6:4.

Вторият сет стартира с пробив на Кенин, само че полската тенисистка го върна неотложно, а след това го затвърди. След този трети гейм Кенин изиска здравна помощ и прекара в съблекалнята няколко минути.

След медицинския таймаут Кенин сервира при 1:2 във втория сет и още веднъж позволи да бъде пробита – 1:3. Швьонтек направи решителна стъпка към спечелването на втория сет и надлежно купата, спечелвайки подаването си в петия гейм и повеждайки с 4:1.

Тийнейджърката не спря дотук, направи пробив на нула и сервира за спечелването на сета. Швьонтек поведе с 40:30 и осъществя първата си шампионска купа. Тя стана най-младата тенисистка с победа в шампионат от Шлема след Моника Селеш през 1992 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР