Със съвместна офанзива за устойчива мобилност, ADAC SE и Zolar,

...
Със съвместна офанзива за устойчива мобилност, ADAC SE и Zolar,
Коментари Харесай

Собствено производство на „слънчеви“ километри за елколата ви

Със взаимна атака за устойчива подвижност, ADAC SE и Zolar, цифровия снабдител на самостоятелни слънчеви решения, си сътрудничат в региона на фотоволтаичната агресия. Партньорството се концентрира върху преимуществата, които могат да бъдат реализирани от комбинираното потребление на фотоволтаици и електромобилност.

Със взаимно създадения безоблачен калкулатор ADAC Solar нужното пресмятане е елементарно за тези, които се интересуват от фотоволтаици - можете да изчислите за вашия личен дом какъв брой киловатчаса от вашите лични потребности могат да бъдат покрити от слънчева сила. Потребителите на електромобилност могат да включат условието за слънчева сила на техните е-превозни средства в изчислението. Въз основа на техните профили на шофиране те могат да изчислят авансово какъв брой „ слънчеви километра “ могат да изминат с електричеството, което сами създават.

„ Скоро ще преброим един милион чисто електрически коли в Германия и техният пазарен дял ще продължи да пораства “ - споделя Саша Кокоруло, стратегически управител на ADAC SE - „ Само след няколко години те ще бъдат измежду най-големите консуматори на електрическа енергия в множеството частни семейства. С нашето съдействие желаеме да дадем опция на тези, които се интересуват от фотоволтаици, да възнамеряват бъдещите си потребности от подвижност и да ги покрият с екологично чиста слънчева сила. “

„ Всеки може да даде значим принос за опазването на климата със личната си къща и кола – и даже да се възползва персонално от това “ - споделя Алекс Мелцер, основен изпълнителен шеф на Zolar - „ Ключът е на вашия личен покрив - в случай че генерирате лично електричество и го употребявате за е-автомобила, вие сте също толкоз самостоятелни от електрическия микс в мрежата, колкото и от развиването на цените. И най-хубавото нещо е че можем да стартираме с това незабавно. "

Комбинацията от електрическа кола и вашата лична фотоволтаична система има стопански смисъл - по този начин наречените разноски за произвеждане на електрическа енергия, т.е. разноските за генериране на електричество от слънчева сила с частна слънчева система, са сред осем и 18 цента на киловатчас. По този метод потребителите икономисват 39 цента на киловатчас по отношение на настоящата цена на електрическата енергия, изключително в случай че употребяват електрическата енергия, която са генерирали сами.

Те също по този начин получават сред 7,1 и 8,2 цента на киловатчас за непотребната слънчева сила, която подават към мрежата. С e-car личното ползване на слънчева сила може да се усили още веднъж и по този метод да се усили рентабилността на вашата лична слънчева система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР