Със 6.8% ще поевтинеят жилищата в Албания през текущата година

...
Със 6.8% ще поевтинеят жилищата в Албания през текущата година
Коментари Харесай

Силното предлагане сваля цените

Със 6.8% ще поевтинеят жилищата в Албания през настоящата година е мнението на локални анализатори. Причината, съгласно тях, е извънредно мощното предложение. Най-много предлагането надвишава търсенето в столицата Тирана.

Ако се гледа придвижването на цените на жилищата от началото на годината, то прогнозата на експертите мъчно би могла да се сбъдне, защото за първите три месеца се следи леко повишаване по отношение на същия интервал на предходната година. Като образец може да се вземе албанската столица. В някои квартали на Тирана се регистрира до 20% повишаване за интервала януари-март тази година съпоставено със същия на предходната.

Брокерите на недвижими парцели чакат непоклатимост на жилищния пазар, припомняйки за новата данъчна система, която влезе в действие в балканската страна. Те надали ще окажат съществено въздействие на цената, само че ще накарат купувачите да са по-прецизни при избора на подобаващ парцел.

Обновената формула, по която се образува налога върху недвижимостта, засегна и сегмента на наеми. На места месечната лихва може да се увеличи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР