Със 6.4% са поевтинели жилищата в Обединените Арабски Емирства (ОАЕ)

...
Със 6.4% са поевтинели жилищата в Обединените Арабски Емирства (ОАЕ)
Коментари Харесай

Поевтиняването на имотите в ОАЕ продължава

Със 6.4% са поевтинели жилищата в Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) през 2017 година В Абу Даби спадът е 9%. Проследявайки придвижването на цените единствено на жилища, то искащите да си купят апартамент през март ще могат да го създадат с 12.6% по-евтино в съпоставяне със същия месец на предходната година.

Въпреки падащите цени, пазарът показва признаци на възобновяване. Политическото напрежение в международен мащаб трансформира ОАЕ, и в частност Дубай, в привлекателен център за вложителите, решили да запазят благосъстоянието си в сегмента на недвижимите парцели. Темпът на спад на цените в Дубай регистрира закъснение през четвъртото тримесечие на 2017 година Това значително се дължи на растеж от 14% при подписаните покупко-продажби.

Най-голям интерес от страна на купувачи има към парцели, които са в стадий на градеж. Благодарение на отстъпките, които дават вложителите броят на покупко-продажбите с подобен отбор недвижимости може да надмине върха от 2008 година

В Дубай не се чака повишаване на този вид парцели през настоящата година, защото се чака през 2018-а на пазара да бъдат пуснати в употреба 43 000 жилищни единици. За Абу Даби те са едвам 8000 броя.

На пазара въздействие ще оказват фактори като намаление на лихвените проценти при ипотечните заеми, нарастване на комисионната за вписване на договорката от 2% на 4%. От началото на настоящата година влезе в действие и Закон за Данък добавена стойност. При недвижимите парцели той е в размер на 5%, в случай че парцелът обект на продажба е бил приключен през последните три години и 0%, в случай че е бил пуснат в употреба преди тази дата.

„ Очакваме позитивно развиване на пазара на недвижими парцели в Дубай, напредък на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, което ще поддържа пазара”, предвиждат анализатори от консултантската компания Knight Frank.

Промяна в метода на покупка от страна на чужденци няма от 2014 година и не се възнамерява такава в скоро време. Най-много парцели в ОАЕ купуват жители от Индия, Саудитска Арабия, Англия и Пакистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР