Със 165 делегатски гласа За“ оставката на Корнелия Нинова беше

...
Със 165 делегатски гласа За“ оставката на Корнелия Нинова беше
Коментари Харесай

Антон Кутев: Изборът на Корнелия Нинова за председател е евтин цирк 


Със 165 делегатски гласа „ За “ оставката на Корнелия Нинова беше отхвърлена на Конгреса на Българска социалистическа партия. 415 се оповестиха срещу, а 20 делегати се въздържаха. Така тя остава на поста, без да влиза в борба със съпартиеца си Крум Зарков, защото няма да бъде отворена процедурата за избор на нов водач на Българска социалистическа партия.

След гласуването Нинова се оправда, че такова било решението на делегатите, а оставката била откровена.

„ Потвърдих оставката си когато я подадох, такова ми е било и желанието. Нито за миг не съм помисляла да я отдръпвам, само че по нашите правила делегатите трябваше да я установяват и вие видяхте, че те взеха решение да не я установяват. Имам си дефекти, само че страхът не е сред тях “, съобщи тя.

Пред Българска национална телевизия, някогашният водач на Българска социалистическа партия, Сергей Станишев разяснява: „ Разтревожен съм за бъдещето на нашата партия, тъй като за 4 години изгубихме близо 700 000 гласоподаватели и това не може да бъде просто обяснено с коронавирус рецесията, машинно гласоподаване и други “

По-рано кандидатът за поста ръководител на Българска социалистическа партия Крум Зарков дефинира като фарс възможен сходен процес на събитията.

На самия Конгрес едвам четирима се изрекоха против Нинова като един от тях беше точно Зарков:

„ Спите ли надълбоко? Упоени ли сте към този момент задоволително от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за последния удар? Сърцето на Българска социалистическа партия са нейните симпатизанти и гласоподаватели, само че мозъкът ѝ са събралите се в залата делегати. Мозъкът е облъчван от сутринта с безспорни нелепици. Провалът на изборите е показан като триумф, тъй като сме в ръководството на страната. Приеха ни по силата на парламентарната математика, само че гласоподавателите не ни одобриха “, сподели пред делегатите Зарков.

В негова поддръжка и провеждането на избори за нов водач на Българска социалистическа партия се оповестиха Антон Кутев (бивш представители на служебното държавно управление, назначено от Румен Радев) и евродепутата Петър Витанов.

Кутев дефинира изхода от вота, като „ на ниска цена цирк, който ще коства скъпо на всички “.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР