Със 125 регистрирани Народното събрание започна извънредното си заседание, за

...
Със 125 регистрирани Народното събрание започна извънредното си заседание, за
Коментари Харесай

Депутатите се събраха извънредно за машинното гласуване

Със 125 регистрирани Народното събрание стартира изключителното си съвещание, с цел да одобри анулацията на машинното гласоподаване за локалните и парламентарните избори. Опозицията е тук, само че не се записва.

Отмяната е, с цел да не се компрометират изборите и да се избегнат оспорвания на вота, изясни водачът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Максимално 156 индивида ще могат да гласоподават на една машина, и то, в случай че са един след различен, посочи, че машинното гласоподаване, наред със противоречивата изгода от тях, не оправдават средствата, вложени в тях.

Движение за права и свободи няма да поддържа анулацията, предизвести зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. “Недоверието към изборния развой стартира от секционните комисии и свършва там. От началото на демокрацията най-слабото звено в изборния развой са секционните комисии - заради отмалялост или съзнателно, заради пристрастия членовете подменят резултати ”, заключи той усещанията си още от първите парламентарни избори у нас. И добави, че Движение за права и свободи ще желае и машинно броене. Може да забележим по какъв начин става в Съединени американски щати. Ако кажете, че тук не сме Съединени американски щати, влезте в първия тотопункт -там фишът незабавно се регистрира в машината ”, предложи Цонев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР