сърф МАРмалад“ (16-17 юни) е закачливото име на двудневно спортно

...
сърф МАРмалад“ (16-17 юни) е закачливото име на двудневно спортно
Коментари Харесай

Сърфисти ще чистват плажа в Приморско


„ сърф МАРмалад “ (16-17 юни) е закачливото име на двудневно спортно събитие на Северния плаж в Приморско с главен акцент разчистване на плажната линия – една от първите сходни акции по Черноморието това лято, заложени в програмата на плана Wind2Win Challenge – за Черно море, свободно от пластмаса.

Инициативата ще се случи по-малко от две седмици откакто благотворителен концерт, отдаден на идеята, с присъединяване на групите Мерудия, Tha Crew и Van Cock, събра близо 2000 лв., които ще бъдат вложени точно в организацията по почистванията. Домакин на събитието на плажа в Приморско е сърф учебно заведение Akasha. Основателите му Илияна Стоилова и Йоан Колев взаимно със съорганизаторите от Surfrider Foundation Sofia избраха алегорично точно датата 16 юни, на която в разнообразни точки по цялото земно кълбо се отбелязва Международния ден на сърфинга.

Целта е посредством спорт и занимателни интензивности допустимо най-широк кръг от хора да научи, че чистотата на морето е измежду топ полезностите за сърфистите, пребиваващи съвсем целодневно измежду неговите води.

Самото разчистване пък, към което уредниците приканват да се причислят всички по Южното Черноморие този уикенд - 16 и 17 юни, ще запознае „ на терен “ присъстващите с проблематиката със замърсяването на плажовете, най-много с пластмаса, което придобива все по-застрашителни размери.

Освен да придобият работен шоколадов загар по време на почистването, присъстващите ще могат да се насладят на атрактивно разнообразие от водни спортове - работилници по лонгборд със свежите девойките от Wildberries, демонстрации и уроци по уиндсърф от спортистите на Wind2Win Challenge, скимборд ще показват момчетата от SkimBoard Bulgaria. В края на първия ден за всички трудещи ще има подобаващ отдих с прожекция на сърфисткия филм “GIVEN ” и полемики по тематиката "Черно море, свободно от пластмаса", дружно със Surfrider Foundation Sofia, Грийнпийс България и За Земята. След края на акцията започва и формалното празненство на събитието. Вторият ден, 17 юни, ще бъде отдаден на йога и SUP йога от Lanetica Yoga & Spa и посещаване на тракийското светилище Бегликташ,Маслен нос или разходка и разчистване до плаж Парашкеви.

Локацията е Beach Bar Color, Приморско – среща се тъкмо до сърф учебно заведение Akasha. Организаторите приканват всеки искащ да се включи в почистването, да се запише авансово в онлайн формата: https://goo.gl/vU1ikk. Всеки записал се онлайн взе участие в томболата за награди от сътрудниците на Wind2Win Challenge - Runawave, Varrio Sport, Colour Monk, Basics Wear, Zoya, Nordics Oral Care. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР