Сърдечносъдовите заболявания са основни и сериозни усложнения на захарен диабет

...
Сърдечносъдовите заболявания са основни и сериозни усложнения на захарен диабет
Коментари Харесай

Boehringer Ingelheim стартира 14-дневно предизвикателство ‘Защити сърцето си!‘ |

Сърдечносъдовите болести са съществени и съществени затруднения на захарен диабет вид 2. Добрата вест е, че има метод да понижим риска. Именно това е в основата на 14-дневното предизвикателство „ Защити сърцето си! “ с основател фармацевтична компания Boehringer Ingelheim.

Кампанията цели да увеличи осведомеността за връзката сред диабета и сърдечносъдовите болести и да притегли вниманието на обществото върху методите за понижаване на този риск.

Boehringer Ingelheim е компания с обичаи в лекуването на захарен диабет вид 2 и е ангажирана в подобряването на живота на хората, наранени от заболяването.

Кампанията започва на 14-ти ноември – Световният ден за битка с диабета и предизвиква хората да извърнат по-специално внимание на здравето си, като в идващите 14 дни стартират да вършат дребни стъпки към по-голяма смяна в метода си на живот.

Предизвикателството включва друго деяние всеки ден, тъй като контролът на диабет вид 2 и предварителната защита на сърдечносъдовите болести са свързани с предприемането на непрекъснати позитивни избори за смяна на отрицателните привички в нашето всекидневие.



Захарният диабет е хронично заболяване, необятно публикувано по целия свят и с непрестанно възходяща периодичност в последните десетилетия. Той се асоциира с висока заболеваемост и смъртност и е едно от болесттите с най-голямо публично значение. В международен мащаб, през 2019 година, има над 463 млн. хора със захарен диабет. Очаква се до 2045 година те да доближат 700 милиона.

На всеки 10 секунди трима души се разболяват от диабет, а един умира от затрудненията му. Близо половината от хората с диабет не са диагностицирани. Диабет вид 2 съставлява 90% от случаите на захарен диабет. Половината от пациентите с диабет умират на възраст близка до 60 години.

Сърдечносъдовите болести са съществено затруднение на диабета и могат да доведат до инфаркт или инсулт. Хората с диабет вид 2 са с два до четири пъти по-висок риск да развият сърдечносъдови болести, в сравнение с хората без диабет. Това значи, че за тези, които живеят с диабет вид 2, е от изключителна значимост да защитят сърцето си.

Захарният диабет вид 2 е значителен рисков фактор за развиване на сърдечносъдови болести. В допълнение, обичайни сърдечносъдови рискови фактори са съществуването на артериална хипертония, затлъстяване, тютюнопушене и други. Рисковите фактори за развиване на сърдечна непълнота при пациенти със захарен диабет са артериална хипертония, коронарна болест на сърцето, хипергликемия, хиперинсулинемия и други.

Ако захарният диабет вид 2 бъде открит в точния момент и вярно следен, може да намалее вероятността за спомагателни затруднения и тежки присъщи съпътстващи болести. Това може да се случи с вярно хранене, умерена постоянна физическа интензивност и избор на подобаваща терапия. Пациентите със захарен диабет вид 2 би трябвало да са наясно, че в случай че страдат от това заболяване, заплахата за тях не произтича само от нарасналите равнища на тяхната кръвна захар, само че и от развиването на сърдечносъдови болести.

Включете се в 14-дневното предизвикателство „ Защити сърцето си! “ като ни последвате във Фейсбук на

Публикацията е част от партньорството на OFFNews с Boehringer Ingelheim.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР