Сърбия трябва да излезе от споразумението за свободна търговия с

...
Сърбия трябва да излезе от споразумението за свободна търговия с
Коментари Харесай

ЕС: Сърбия трябва да излезе от споразумението с Евразийския съюз

Сърбия би трябвало да излезе от съглашението за свободна търговия с Евразийския съюз, с цел да влезе в Европейския съюз, съобщи представителят на външнополитическата работа на блока Петер Стано.

„ Преди да се причисли към Европейски Съюз, Сърбия би трябвало да се отдръпна от всички двустранни съглашения за свободна търговия “, сподели Стано пред Радио „ Свободна Европа “.

Стано сподели, че Сърбия е уведомила Европейски Съюз за подписването на Споразумението за свободна търговия с Евразийския стопански съюз, което влезе в действие на 10 юли, и добави, че Белград има право да подписва съглашения с други страни и организации, преди да се причисли към Европейски Съюз.

„ Това не е ново изискване, а общо предписание, което се ползва за всички претенденти за присъединение към Европейския съюз “, сподели Стано.

Припомняме, съглашението за зона за свободна търговия сред Евразийския стопански съюз и Сърбия, подписано през октомври 2019 година, беше утвърдено от всички участници и влезе в действие на 10 юли 2021 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР