Сърбия ще въведе отново полицейски час този петък, след като

...
Сърбия ще въведе отново полицейски час този петък, след като
Коментари Харесай

В Сърбия въвеждат полицейски час

Сърбия ще вкара още веднъж полицейски час този петък, откакто страната се бори с обезпокоителен втори пик на инфектирани с ковид , заяви президентът Александър Вучич.
Решението пристигна откакто бяха регистрирани 13 смъртни случая през последните 24 часа, което е връх за Сърбия, която е записала повече от 16 700 инфекции измежду население от към седем милиона, съобщи БГНЕС.
" От петък следва дълъг комендантски час, който ще приключи в понеделник ", съобщи президентът на конференция.
„ Правителственият спешен екип, който дава отговор за преодоляването на пандемията, ще реши дали мярката ще се приложи в цялата страна или единствено за столицата Белград ”, сподели той.
Новата вълна от случаи идва откакто страната бързо анулира своите ограничения за блокиране, с цел да разреши спортни събития и провеждането на национални избори през юни.
Оттогава ежедневните инфекции набъбнаха до над 300 всекидневно.
„ Здравната система на страната в този момент е затрупана с близо 4000 пациенти с ковид. Никой не може да издържи на тези цифри. Не желаеме да убиваме нашите лекари ", съобщи Вучич.
В страните на Балканите в този момент се следи крачка обратно в преодоляването на пандемията след първичен триумф в превъзмогването на техните огнища на COVID-19.
Изгуби ли Сърбия надзор върху COVID-19?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР