Сърбия се възползва от карантинния туризъм във връзка с COVID-19,

...
Сърбия се възползва от карантинния туризъм във връзка с COVID-19,
Коментари Харесай

COVID-19: Балканска държава печели от карантинен туризъм, хиляди индийци я посещават

Сърбия се възползва от " карантинния туризъм " по отношение на COVID-19, до момента в който хиляди индийци вършат двуседмично прекъсване в западната ни съседка по пътя към други страни, осведоми " Ройтерс ".

Индия е записала повече случаи на ковид от всяка друга страна, като се изключи Съединени американски щати. На нейните жители е неразрешено да влизат в доста страни по време на пандемията, в случай че не прекарат две седмици в друга страна по пътя.

Сърбия се трансформира в известна междинна дестинация за индийците, тъй като им предлага безвизово влизане, в случай че са били имунизирани и са дали негативна проба за ковид.

От тях се изисква също по този начин да прекарат най-малко първите седем дни от престоя си в Сърбия в изолираност, според от изискванията, избрани от страните, където те желаят да отидат. Те също по този начин би трябвало да създадат нов тест за ковид в края на карантината си.

Джагдиш, който е от индийския град Висакхапатнам, е отседнал в сръбската столица Белград на път за Съединени американски щати. Джагдиш, който е отказал да даде цялостното си име, съобщи, че е чакал в Индия " известно време, с цел да се отворят нещата ". " Но нещата не се отваряха... Избрахме Сърбия, тъй като не се нуждаем от виза... а той (Белград) също е хубав град за разглеждане ", сподели Джагдиш.

Собственици на хотели прецизираха, че хиляди индийци са пристигнали в Белград през юли. " Не бих нарекъл това " карантинен туризъм ", само че в последна сметка става дума за това... има доста хотели, които са цялостни ", означи Илия Смилянич, управител на хотелите Mark Group.

През юни Сърбия записва 48.4% годишно нарастване на туристическите пристигания, а броят на нощувките се е нараснал с 39.3%, заяви Националната статистическата работа. Туризмът съставлява към 2,5% от брутния вътрешен артикул на страната.

Сърбия претърпя загуба от над 1 милиарда евро доходи през предходната година поради COVID-19 рестриктивните мерки. От декември предходната година Сърбия е ваксинирала съвсем една трета от 6,7-милионното си население. Сърбия е записала повече от 722 220 инфектирани с COVID-19, от които са умряли 7 118 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР