Сърбия провежда мащабна полицейска операция за задържане на антиваксъри, при

...
Сърбия провежда мащабна полицейска операция за задържане на антиваксъри, при
Коментари Харесай

Сърбия с мащабна акция срещу антиваксърите

Сърбия организира огромна полицейска интервенция за задържане на " антиваксъри ", при която са задържани няколко души, оповестява " ТВ 21 ". Сред арестуваните е и водачът на придвижване " Живея за Сърбия " доктор Йована Стойкович, която е била отведена за разпит в полицията.

Тя е била арестувана тази заран по съмнение, че " е провокирала суматоха и безпорядък ".

Според информация на Blic задържаните са петима души.

Страната провежда необятна имунизационна акция и е на челните места в Европа по брой ваксинирани от популацията.

Сърбия е осигурила задоволително количества от препарати на няколко производители даже за чужденците на нейна територия, които желаят да бъдат имунизирани.

Пред центровете за ваксиниране в Белград се извиха опашки, на които своя ред да получат ваксина чакаха жители на Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. На границата с Босна и Херцеговина даже се стигна до тапи.

А Сърбия стана и първата европейска страна, почнала да имунизира мигранти. Телевизия RTS заяви, че в лагер за бежанци покрай Белград над 500 души са се записали за имунизация с препарата на " АстраЗенека ". Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците приветства решението. Сръбските управляващи също по този начин оферират часове за имунизация на хора от прилежащите страни като Босна и Херцеговина и Северна Македония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР