Сърбия подписа споразумение с Русия за взаимни консултации по външнополитически

...
Сърбия подписа споразумение с Русия за взаимни консултации по външнополитически
Коментари Харесай

Сърбия и Русия ще съгласуват външните си политики

Сърбия подписа съглашение с Русия за взаимни " съвещания " по външнополитически въпроси, оповестиха медиите в страната.

Сръбският министър на външните работи Никола Селакович подписа съглашението дружно с съветския външен министър Сергей Лавров в границите на срещата на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където множеството западни делегации отбягваха съветския първи посланик поради нашествието в Украйна.

Планът за съвещания се чака да продължи две години, се споделя в изказване на сръбското външно министерство. Сърбия публично е претендент за участие в Европейския съюз, само че държавното управление поддържа връзки с Русия.

Въпреки че Сърбия съобщи, че поддържа териториалната целокупност на Украйна, държавното управление неведнъж е отказвало да се причисли към западните наказания против Москва. Привеждането на външната политика в сходство с Европейски Съюз е едно от главните условия за присъединение към 27-членния блок, само че Сърбия все по-често се опълчва на апелите да го направи.

Медиите в Сърбия и Русия оповестиха, че сръбският президент Александър Вучич се е срещнал с Лавров в Ню Йорк и двамата са " подчертали взаимния фокус върху по-нататъшното динамично развиване на руско-сръбските връзки ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР