Сърбия обмисля да забрани на камионите да изпреварват на магистрали.

...
Сърбия обмисля да забрани на камионите да изпреварват на магистрали.
Коментари Харесай

Обмислят да забранят на товарни камиони да изпреварват на магистралите в Сърбия

Сърбия обмисля да забрани на камионите да изпреварват на автомагистрали. Министърът на строителството, превоза и инфраструктурата Томислав Момирович сподели през днешния ден, че след разбор на сравнителни практики и разнообразни пилотни проекти министерството е изпратило самодейност до публичното дружество " Пътища на Сърбия " за правене на изследвания по отношение на възбраната за изпреварване на товарни коли по автомагистралите в избрани шпации от време, когато интензивността на трафика е увеличена, оповестява вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Нашата цел е да ускорим трафика, тъй че пътуващите по автомагистралите да доближават по-бързо до задачата си, а възбраната за изпреварване на камиони по автомагистралите ще понижи тапите, ще форсира придвижването и в допълнение ще увеличи сигурността на участниците в придвижването ", сподели министър Момирович. 

Той добави, че Сърбия е значима директна страна в Източна Европа, а държавното управление на Сърбия и отрасловото министерство водят дейна политика за трафика, което значи, че сега работят върху основаването на Национална тактика за развиване на трафика, се показва в известието на министерството на строителството, трафика и инфраструктурата.

У нас Законът за придвижване по пътищата планува: " Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за придвижване в една посока, на водачите на коли с позволена оптималната маса над 3.5 тона, както и на водачите на сформира от пътни транспортни средства, чиято обща дължина, в това число и товарът, е повече от 7 метра, е позволено да се движат единствено в най-дясната и в прилежащата на нея пътна лента. Навлизането и придвижването по другите ленти е неразрешено, в това число и при изпреварване ". Но на малко сектори от автомагистралите има табелки за ограничение на придвижването на тирове единствено в най-дясната лента.

Мнозина водачи са били очевидци по какъв начин товарни коли подхващат изпреварване с разлика в скоростта от 5 до 10 км в час, което води до формиране на колона от леки коли в изпреварващата лента и понижава общата скорост по автомагистралата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР