Сърбия обмисля да помогне на България да завърши необходимия участък

...
Сърбия обмисля да помогне на България да завърши необходимия участък
Коментари Харесай

Сърбия иска да помогне на България за строежа на „Турски поток”

Сърбия обмисля да помогне на България да приключи нужния сектор от тръбопровода с „ Турски поток ”. В Сърбия всичко ще бъде готово най-късно до 1 октомври. Това съобщи шефът на „ Сърбиягаз ” Душан Баятович, представен от БГНЕС.

Той посочи, че Сърбия може да взе участие в строителството в България с техника и заварчици, тъй че първата част от 308-километровия газопровод на българска територия да бъде приключена допустимо най-скоро и Сърбия да се причисли към българската газопреносна система, с цел да получи газ от „ Турски поток ”.

„ На територията на Сърбия са положени всички 403 километра тръби и би трябвало да бъдат приключени нужните блок-станции и четири измервателни станции, както и три „ изхода ” в Чуприя, Белград и Господинци. Работата се движи по график и всичко би трябвало да завърши до 1 октомври ”, сподели още Баятович.

Според него, унгарците към този момент са резервирали потенциал, българите към този момент са продали 100% от потенциала, също както и Сърбия.

„ Всичко е показано в Агенцията по енергетика, която изготви съответните актове. Очакваме те да бъдат сертифицирани до края на март и първата част да бъде приключена до май, а компресорната станция най-късно до 1 октомври “, сподели шефът на „ Сърбиягаз ”.

В Сърбия ще влязат към 12,5 или 13,88 милиарда кубически метра газ, като страната ще може да употребява и газопровода „ Северен поток 2 “. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР