Сърбия е на исторически максимум по отношение на запасите от

...
Сърбия е на исторически максимум по отношение на запасите от
Коментари Харесай

Сърбия е на исторически максимум на резерви на природен газ

Сърбия е на исторически най-много във връзка с запасите от природен газ, съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от Танюг.

" Осигурени са 262 милиона кубични метра газ в нашата част от газохранилището в Банатски двор, купили сме още 200 милиона кубични метра, които сме складирали в Унгария единствено за потребностите на Сърбия ", написа Вучич в профила си в Instagram.

" Модернизираме всичките си топлинни мощности, които можем, опитваме се да открием нови въглищни залежи. Като цяло съм сигурен, че жителите на Сърбия ще имат най-малко с колорит по-малко студена зима от това, което чакахме ", написа Вучич.

По-рано Вучич се контракти с унгарския министър председател Виктор Орбан за запазване на сръбски газ в маджарски газохранилища. Унгарският министър председател позволи в тях да бъдат нагнетени от 300 до 500 милиона кубични метра газ, означи Вучич.

На 29 май сръбският президент заяви, че в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин е договорил главните въпроси по контракта за газа. По думите му договорът ще бъде подписан за три години, цената му ще бъзе изчислявана по нефтената формула, което значи от 310 до 408 $ за хиляда кубични метра. Вучич сподели, че тази цена е най-хубавата в Европа. Остава обаче неуреден въпросът за покупката на още към 800 милиона кубични метра газ.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР