Сърбинът Новак Джокович подобри рекорда на Роджър Федерер за най-много

...
Сърбинът Новак Джокович подобри рекорда на Роджър Федерер за най-много
Коментари Харесай

Джокович подобри рекорд на Федерер |

Сърбинът Новак Джокович усъвършенства върха на Роджър Федерер за най-вече седмици, прекарани на върха на международната класация.

Днес Джокович стартира своята 311-та седмица като номер 1 в света, задминавайки достижението на Федерер (310). Още след триумфа на Джокера на Аустрелиън Оупън през февруари бе доказано, че той ще разбие този впечатляващ връх, а през днешния ден това стана публично.

Носителят на 18 трофеи от Големия шлем се качи на върха за първи път в кариерата си през 2011 година, като има общо пет престоя като номер 1 в света, най-дългият от които е 122 седмици (юли 2014 - ноември 2016). Сърбинът също по този начин дели достижението за най-вече години, приключени на върха в ранглистата, дружно с американеца Пийт Сампрас - шест. Тази година Джокович ще се опита да излезе еднолично и в тази ранглиста.

" За мен е доста вълнуващо да ходя по стъпките на легендите и колосите в този спорт. Да знам, че съм заслужил мястото си измежду тях, следвайки своята детска фантазия, е красиво удостоверение, че когато правиш нещата от обич и пристрастеност, всичко е допустимо ", показа Джокович.

В същото време от през днешния ден публично номер 2 в международната класация е руснакът Данийл Медведев, който измества от тази позиция Рафаел Надал. По този метод за първи път от юли 2005 година насам тенисист, друг от Джокович, Федерер, Надал и Анди Мъри, съумява да пробие в топ 2 на света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР