Саравко Митов Ивчев от радомирското село Дрен вчера събра близки

...
Саравко Митов Ивчев от радомирското село Дрен вчера събра близки
Коментари Харесай

100-годишният дядо Саравко от Радомирско издаде тайната на дълголетието

Саравко Митов Ивчев от радомирското село Дрен през вчерашния ден събра близки и другари, с цел да отпразнува 100-годишен празник, оповестява struma.bg

Роден е на 28 ноември в далечната 1919 година и въпреки към този момент столетник, дядо Саравко е с избистрен разум, продължава да работи в градинката си в селото и не употребява бастун, а косата почнала да му побелява преди година.

Столетник сподели напитката, на която дължи дълголетието си

Преди Втората международна война е работил дружно с други дренчани по построяването на жп линията Горна Джумая-Симитли. Във войната е взел участие в здравна част в Гърция като подофицер. Пред околните си споделял, че се ваксинирал пред бойците срещу малария и тиф, с цел да ги убеди, че по този начин ще се предпазят от заболяване.

След войната отива да живее и работи в София като строител, дами се и със брачната половинка си Надежда имат една щерка Росица. Това лято е умряла брачната половинка му на 97 години.

Проф. Владимир Хавинсон: Да живееш до 120 години е допустимо

Дядо Саравко е доста непретенциозен и трудолюбив човек, в него няма грам завист към никого и на всеки е оказал помощ, описа кметът на село Дрен Пламен Рударски.

На какво дължи дълголетието си, питат дренчани юбиляря. „ На приемственост – във семейството имало дълголетници, на работа и на здравословен метод на живот”, дава отговор дядо Саравко. Той не е пушил през живота си, а алкохол пиел умерено.

Кратък тест имате ли късмет да доживеете до 100 години

В Дрен, с цел да почете празника на столетника, пристигна и кметът на Радомир Пламен Алексиев. Той му пожела още доста години да е жив и здрав. Двамата с кмета на Дрен подариха на столетника торта и вино. От Клуба на пенсионера дядо Саравко получи подарък икона, а всички посетители връчиха дарове на юбиляря.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР