Съпрузи, живели 65 години в щастлив брачен съюз, починаха почти

...
Съпрузи, живели 65 години в щастлив брачен съюз, починаха почти
Коментари Харесай

Съпрузи живяха щастливо 65 години, а накрая...

Съпрузи, живели 65 години в благополучен сватбен съюз, починаха съвсем по едно и също време в дом за остарели хора в американския град Сейнт Луис, оповестява New York Post.

86-годишният Джек Морисън и 83-годишната му половинка Хариет си отишли от този свят на 11 януари с разлика от няколко часа. Леглата им били едно до друго, с цел да могат да се държат за ръце.

„ Много ми е тъжно, само че зная, че сега са дружно на небето”, сподели съкрушената им племенница Сю Вагенер. „ За любовната им история може да се напише книга”, прибавя тя.

Джек и Хариет се срещат през 1955 година Морисън работел като водач на рейс, забелязал Хариет измежду пасажерите и я поканил на вечеря. „ След вечерята в никакъв случай не са се разделяли”, спомни си Вагнер.

Близо година по-късно, на 5 май 1956 година, влюбените се женят. От прелестната им обич се раждат две момчета. За страдание, единият им наследник умира през 2007 година от рак на панкреаса.

В дома за остарели хора съпрузите попаднали преди година, поради проблеми със здравето. Докато разхождала кучето, Хариет се спънала и счупила бедрени и тазови кости. Няколко месеца по-късно пък Джак паднал и наранил врата си.

През последните месеци положението им осезаемо се влошило и малко преди гибелта си те изцяло спрели да се хранят и да одобряват течности.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР