Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов

...
Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов
Коментари Харесай

Съпругата на Лозан Панов към Пеевски: Не виждам кой ше ти излезе насреща

Съпругата на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Бети Панова, написа гротескно отворено писмо до депутата от Движение за права и свободи и медиен издател Делян Пеевски. То съзнателно е направено необразовано, фамилиарно и дебелашки, като авторката му прецизира, че се е принудила да търси " избавление в изкуството " поради парадокса на протичащото се със фамилията й. Тя иронизира получатела си: " Викам си, че тоа език несъмнено най ше ти допадне и най-добре ше го схванеш ".
" Притеснявам те не за друго, а щот преди има нема пет години бат Бойко ми вика, че без тебе нищо не мое се напраи в таа страна. Аз тогава не му повервах, а глей сеа и аз опрех до тебе ", обръща се тя към Пеевски. Сарказмът й взема на прицел медийната и законодателната активност на депутата, както и " всички институции, които той публично и импровизирано съставлява ", цитира писмото в. " Сега ".
Панова не икономисва стрели и към правосъдната власт, Висшия правосъден съвет и основния прокурор: " И кат си помисля, че ти претърпя и цело ликвидиране, а на сичкото от горната страна тия келеши твойте убийци се още са на независимост. Е нема такава страна, да знаеш, Деляне, и нема подобен основен прокурор! " Тя се подиграва със " свободните медии " на депутата и сервилността им към ръководещите.
Шокиращият език смути огромна част от читателите й, изключително тези, които не са наясно със сюжетите в медиите на Пеевски.
От писмото се подразбира, че мотивът за прочувствения ход е лавината от изявления против Панова и брачна половинка й, които отдавна са цел на медиите на депутата и на други издания, ръководени от подставени лица. Последните им изказвания са за хулиганско държание на Панова в правосъдна зала, което тя иронизира с думите: " Искам некой да ми каже къв е тоа арбитър и прокурора де, абе там онаа работа с хулиганството, дет съм ги напсувала в правосъдна зала, да зема да се срещна с тех, щото в никакъв случай не съм ги виждала. "
Атаката против Панови стартира, откакто ръководителят на Върховен касационен съд се опълчи на статуквото, и изключително откакто изиска инспекция на основния прокурор Сотир Цацаров за срещата му в ЦУМ. Самата Панова е публицист и издател на немскоезичния вестник " Виртшафтсблат България ". Текстът й явно е провокиран и от споменаването на анонимните изявления за Панов на съвещанието на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет предходната седмица. Тогава шефът на Върховен касационен съд възразява, че против претендент за началник на Софийски градски съд има неуместни изявления. Отговарят му, че и за него има, само че те не имат вяра на тях.
В дългия си текст Панова, подписана като " Черен лебед и и.д. младоженка на ръководителя на Върховен касационен съд ", саркастично пита Пеевски " по какъв начин да оправят работите ". Според изявления в медиите на Пеевски Черен лебед я нарекъл някогашният министър на правораздаването Христо Иванов на дясна колекция. Това провокира очернящи спекулации по адрес на Панова. Според " Капитал " през последните седмици на Панови се оказва напън и посредством данъчни инспекции.
" Дай по-добре да забележим кво мое да напраим двамата с теб дружно: аз от вътрешната страна, ти извън, нима най-сетне му уври трънската глава. Вервам, че ще си стиснеме с тебе ръцете, щото ти ги умееш тия работи, стискаш си ги комай със сичките в таа страна и не виждам кой ше ти излезе отсреща. Иначе аз има и за други работи да диря помощ при тебе, щот са ме напекли отсекъде, но за това по-сетне, по-важното първоначално е да се опраим с тебе с прецедателя ", написа още в писмото си Панова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР