Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов

...
Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов
Коментари Харесай

Жената на Лозан Панов осъди медия на Пеевски за клевета

Съпругата на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Елисавета, дефинитивно осъди две издания на " Телеграф Медиа " ЕООД за клюка, оповестява " Де Факто ". Става въпрос за " Монитор " и " Телеграф " - медии, които са свързвани с депутата Делян Пеевски, като той публично е издател на " Телеграф ".
Искът е за 30 000 лв. плюс правосъдни разходи, като не е ясно дали те са платени.
Дотук се стига, откакто висшите съдии Борислав Белазелков – ръководител и докладчик, Бойка Стоилова и Велислав Павков от Гражданската гилдия на Върховен касационен съд не позволиха до касация жалбата на " Телеграф Медиа " ЕООД. Определението им е от 14 юли тази година и е дефинитивно. Причината - жалбата няма съображение.
Панова осъди " Телеграф Медиа " за публикацията " Черният лебед " на Лозан с кримидосие`, която беше оповестена без изтъкване на създател напролет на 2017 година в " Монитор " и " Телеграф ". Панова твърдеше, че са изнесени погрешни изказвания за осъществено от нея закононарушение при започване на XXI век, както и за присъединяване ѝ в проведена група за дестабилизиране на страната. " Телеграф медиа " ЕООД оспори желае, тъй като въпросните публикации били препечатани от " Агенция Монитор ", която има различен издател. Освен това, съгласно " Телеграф " нямало нарушаване на закона, а заключенията в публикацията са в границите на обезпеченото от Конституцията свободно изложение на мнение.
Интересен факт е, че на първа инстанция Панова загуби - в Софийския областен съд, само че на втора, т.е. в Софийския градски съд (СГС), съумя да завоюва. Софийски градски съд уточни, че съгласно полицейска информация против Панова е имало сигнал, само че не е формирано досъдебно произвеждане заради липса на доказателства.
Припомняме, че Панова е и основен редактор на немскоезичния вестник " Виртшафтсблат ", излизащ у нас.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР