Съпругата на един от най-успешните италиански треньори Луиджи Симони заяви,

...
Съпругата на един от най-успешните италиански треньори Луиджи Симони заяви,
Коментари Харесай

Състоянието на бившия треньор на Интер и ЦСКА Луиджи Симони остава тежко

Съпругата на един от най-успешните италиански треньори Луиджи Симони съобщи, че някогашният ментор на Интер (Милано) и на българския ЦСКА (София) остава в сериозно положение след прекаран инфаркт.

Моника Фонтани, представена от вестник "Ла Провинция ди Кремона ", декларира: "Искам да бъда пределно почтена: Ситуацията остава доста комплицирана ".

80-годишният към този момент Симони ще остане вечно в сърцата на почитателите на Интер със извоюваната Купа на УЕФА през 1998-а година. Като футболист той печели Купата на Италия с тима на Наполи, а по-късно за малко играе в Ювентус.

Треньорската му кариера минава през доста тимове, включително Дженоа на два пъти, Кремонезе, Наполи, Пиаченца и Сиена в Серия А, както и българския ЦСКА в сезон 2001/2002. За малко той работи и с бразилската звезда Роналдо, като отборът приключва на 2-о място в Серия А и бие на финала Лацио в шампионата за Купата на УЕФА. Но идващият сезон не потегля добре за него и те печелят едвам пет от първите си 11 мача, което му коства уволнението.

По подигравка на ориста, уволнението му идва в същия ден, в който е награден с наградата "Златната пейка " за най-хубав треньор на годината в Италия. За последно се занимаваше с третодивизионния Губио, които го употребиха като съветник. В момента той е признат в болничното заведение в Пиза, където се грижат за живота му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР