Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев е завел дело за

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев е завел дело за
Коментари Харесай

Асен Василев заведе дело срещу Делян Добрев 250 000 лв.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев е завел дело за клюка против Делян Добрев от ГЕРБ, написа, като цитира инспекция в деловодството на Софийския градски съд.

Искът на Василев е за 250 000 лева, само че първо съдът ще прегледа част от него - за 25 100 лева

Ако Василев завоюва делото, той ще може да заведе ново за остатъка до 250 000 лева, като първото решение ще има мощ на пресъдено нещо за основанията, т.е. че има породена щета.

Василев счита, че е оклеветен с редица медийни участия, изявления от парламентарната естрада и статуси на Делян Добрев във " Facebook ".

Според някогашния финансов министър с това съзнателно и настойчиво се уронва положителното му име в персонален, обществен и професионален аспект.

В желае си той отбелязва още, че е изпитал непреодолимо отвращение от тези клюки.

От Софийския градски съд потвърдиха, че такова дело е заведено.

Съдебната процедура за компенсации поради засегнатост и клюка, в това число и за хора, ангажирани в политическия живот не плануват компенсации от порядъка на 250 хиляди лева, разясниха магистрати пред " Сега ". Обикновено се присъждат 10-15 хиляди лева Точно поради това евентуално Василев е завел непълен иск за 25 100 лева Така делото му ще се гледа от градския съд (той се занимава с искове над 25 хиляди лева.), а не от районния, а той ще си спести по-голямата такса, която би дължал за иск от 250 000 лева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР