Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов

...
Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов
Коментари Харесай

Сигнал в прокуратурата срещу записа на Борисов, който чужди лаборатории обявиха за автентичен

Съпредседателят на Демократична България и някогашен правосъден министър Христо Иванов внeсе сигнал до всички прокурори посредством основния прокурор с гледище да бъдат тествани събитията към записа " Лесно е да си елементарен ".
и от него се схваща, че министър-председателят упражнява въздействие върху самостоятелен регулатор, съгласува с висши представители на правосъдната власт повдигането на обвинявания на член на държавното управление и разпорежда осъществяването на инспекция на политически съперник.
Пред медии пред Съдебната палата Иванов съобщи, че сигналът до държавното обвиняване касае имало ли е случаи на потребление на прокуратурата и националната следствена работа с политическа цел. А пък с формата за сезиране на " всички прокурори " той засяга тълкуването на Конституционния съд, че макар единоначалието и отвесната конструкция в Прокуратурата на Република България, всеки прокурор може да образува следствие против основния, нищо че той му е директен началник.
" Има един огромен проблем в първия запис - този проблем е, ч е Борисов в този първи запис споделя, че е обсъждал с тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров и тогавашния заместник-главен прокурор Иван Гешев съответни акции които се случват в подтекста на политическа предизборна акция - изясни терзанията си Иванов.
Това е допустимо да реализира редица сформира от Наказателния кодекс:
" Нека да забележим дали е недостижим ", сподели Иванов във връзка това, че Гешев изяснява " от селце на селце и от палака на паланка ", че не бил недостижим. " Никой не смее да си намерения - тук в тази постройка - да проверява тази фигура! ", сподели Иванов във връзка сигнала си.
Иванов напомни други кавги, които бяха заметени във времето.
" ", в който ставаше ясно, че Янева (тогава ръководител на Софийски градски съд, б.р.) е обсъждала със Сотир Цацаров неговите дейности на терена на Висш съдебен съвет, с цел да бъде заметена нейната дисциплинарна отговорност. "
Той подсети и образеца с освобождението по негова молба на прословутия и станал още веднъж настоящ някогашен магистрат Петьо Петров - Пепи Еврото (и в двата случая останаха безплодни настояванията на Христо Иванов за търсене на дисциплинарна отговорност, б.р.).
По-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че стартират дело, само че за закононарушението нелегално използване на СРС , т.е. - ще се търси кой е направил записите, а не за наличието им.
Затова Иванов разяснява, че същите са били случаите с изключение на с " Двете каки " и с " Ало, Ваньо " - инспекция единствено на записа и вероятно компрометирането му, без проверяващите да се интересуват от наличието. Той видя " желание за прикриване на наличието ".
Бившият правосъден министър подсети още, че към този момент са сезирали " всички прокурори " за противозаконното изнасяне на СРС от настоящи каузи, както и Висш съдебен съвет и министър-председателя по адрес пък на самия Гешев.
Той Гешев като " едно безусловно нетърпимо лице на поста основен прокурор на европейска България ". Демократична България нямало да одобри, че митингите са постигнали своите цели без оставка на Гешев и без дълбока промяна на прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР