Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов смята, че България не

...
Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов смята, че България не
Коментари Харесай

Христо Иванов: В следващите 6 месеца можем да решим проблема с Шенген и да напреднем за еврозоната

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов счита, че България не би трябвало да пропуща евентуални благоприятни условия, които могат да се открият в идващите месеци и по тази причина е належащо съставянето на държавно управление.

Сред тях той включи тематиките за влизането на Шенгенското пространство и реализиране на прогрес по влизане в еврозоната.

“Смятаме, че страната е изправена пред доста съществени рецесии, само че и доста благоприятни условия, които обаче могат да бъдат осъществени единствено в идващите месеци. Само тогава можем да осигурим оптимално потребление на средствата от проекта за възобновяване, действително имаме опция да решим проблем със Шенген, който от дълго време имаме. Можем да създадем крачка към еврозоната ”, сподели той.

Христо Иванов също по този начин прикани мандатоносителя “Продължаваме смяната ” да намерения за градивен разговор с парламентарната група на „ ИТН “. Той още веднъж напомни, че при изтеглянето на Има Такъв Народ от ръководещата коалиция, „ Демократична България “ приканва да се направи опит за връщане на масата на диалозите.

„ Когато приказваме за парламентарната група на „ ИТН “, ние считаме, че си коства да се изследва тяхната подготвеност, в това число на база на заключения, които всички би трябвало да сме си създали до момента “, разяснява той пред публицисти в Народното събрание.

Съпредседателят на “Демократична България ” съобщи, че специалистите проучват препоръчаната от Политическа партия управническа стратегия. Според него първичните сигнали са, че програмата е добра и фокусирана и че няма да се вършат фундаментални корекции. „ Работата напредва, само че не е завършила “, сподели той.

Христо Иванов също по този начин счита, че президентът Румен Радев не би трябвало да пришпорва процедурата по връчването на мандатите за сформиране на държавно управление.

“Смисълът на конституционната процедура е в действителност деликатно президентът да влезе в ролята на медиатор и да откри допирни точки, а не просто да изкара един бърз спринт по конституционния терен и бързо да завърши с тая работа като досадно обвързване Затова би трябвало да се подхожда по-внимателно ”, разяснява той.

Христо Иванов добави, че „ Демократична България “ в никакъв случай не е имала искания за постове. Той съобщи, че тримата министри Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Борислав Сандов се оправят извънредно добре и по тази причина е разумно обединяването да продължи работата си в тези браншове, за които до момента е отговаряло.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР