Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, придружен от Стефан Тафров

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, придружен от Стефан Тафров
Коментари Харесай

Христо Иванов търси Делян Пеевски в Пазарджик

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, съпроводен от Стефан Тафров и професор Велислав Минеков с ексцентрична акция. Тримата взеха решение да се разходят из улиците на Пазарджик, с цел да потърсят депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

В последна сметка Пеевски, който е родом от Велинград, не беше открит. За сметка на това тримата организираха диалог за обезлюдяването на Родопите и на по-малките обитаеми места в страната.

Професор Минеков съобщи и че сега Пазарджик бил прочут като градът на фантазиите, тъй като всички, живеещи в него мечтаели да се изнесат, а с цел да се трансформирало това, то хората трябвало да подхващат дейности.

“В Пазарджик сме и търсим Пеевски” - по този начин анонсираха наличието си в регионалния град съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, лидера на листата на обединението в 13 МИР Стефан Тафров и проф. Велислав Минеков от Отровното трио.

Във видео, излъчено онлайн във фейсбук, тримата повдигнаха въпроса за отсъствието на Делян Пеевски от кандидатдепутатските листи на Движение за права и свободи и припомниха, че единствено преди два дни американски сенатори предизвестиха за непрекъснатата корупция, утежняване на медийната независимост и политизиране на правораздаването в България.

“Лош знак получихме от Америка и в този комплект беше и този юначен пестник от Съединени американски щати във връзка с държавното управление, и в този комплект е и господин Пеевски. Аз мисля, че той скоро няма да се върне в Дубай”, предвижда Велислав Минеков.

“Ние дефинираме сами съдбините си, не чакаме някой извън да ни каже за кого да гласуваме, само че когато толкоз високопоставени представители на най-важния ни съдружник в НАТО ни кажат тези неща, ние най-малкото би трябвало да се замислим”, разяснява Стефан Тафров от “Демократична България”. По думите му Съединени американски щати са обезпокоени от ситуацията в България, тъй като ние сме съдружници в НАТО и там страната става по-важна поради протичащото се в Турция с режима на Реджеп Ердоган. “Тази позиция идва, с цел да отрезви българската политическа класа”, е мнението на Тафров.

“Очевидно е, че отношението към режима в България на Борисов се трансформира и това се дължи в голяма степен на митингите и на публичното мнение. Не идва някой извън да ни избавя, това е реакция на това, че има надигане в България. Очевидно е, че се прави опит от сцената да бъдат прибрани най-токсичните детайли от този режим - Гешев никой не го вижда, а беше хиперактивен, Пеевски го прибраха, Борисов обновява листите си”, посочи Христо Иванов.

Той обаче предизвести, че това е мимикрия, а дълбоките механизми, които направиха Пеевски и режима на Борисов вероятни, са си на мястото.

“Сменят се куклите на конци, само че остава същността, че в България властта се концентрира в едни подмолни центрове - Сарая, обкръжението на Борисов, и там тя се трансформира в пари в чекмеджетата. Тези пари се вадят от нашите джобове. Това, с цел да го премахнем, не би трябвало да се хващаме на въдицата, че в този момент тъй като малко са скрили Пеевски, това трансформира нещо”, сподели съпредседателят на “Демократична България.

Христо Иванов посочи, че гражданската интензивност е факторът, който е донесе смяна.

“Няма извън да пристигна смяната. Каквото и да напишат, колкото и високопоставени американци да са, до момента в който българските жители трайно не схванат, че би трябвало да приведат българската властова класа в положение на схващане за своята отговорност, примесено с лек боязън от жителите, няма да има трайна смяна. (...) Ако сме дейни, това дава резултат, само че с цел да е дълготраен резултатът, би трябвало да сме трайно активни”, счита Иванов.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР