Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов попита премиера Бойко Борисов

...
Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов попита премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Кога Бойко Борисов ще разкаже за бизнес връзките си с Маджо, СИК и Пашата?

Съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов попита премиера Бойко Борисов по кое време ще опише за връзките си с Младен Михалев-Маджо и даде обещание проверка на наследството на някогашните групировки.

Това се разбра от включване онлайн на Иванов пред Висшия правосъден съвет. То беше част от акция на съпредседателя на "Демократична България ", по време на която той залепи фотография на основния прокурор Иван Гешев на фасадата на съвета, тъй като "това е петното, което тормози българските жители ". Миналата седмица Иванов беше извикан да даде показания по инспекция на прокуратурата, обвързвана с леке от алена багра върху Съдебната палата. Държавното обвиняване се беше самосезирало след лайв на Иванов, в който се виждало петното.

Иванов се заканва, че оттук нататък на всяко свое обществено изказване ще задава следните въпроси:

"Кога Бойко Борисов ще излезе и ще опише съответно и детайлно за своите бизнес връзки и своята персонална история с Пашата, с Маджо и със СИК? Кога ще стане това нещо? Кога прокуратурата ще се заеме с тази история? Кога ще извадим от Търговския указател общите компании, тъй като Бойко Борисов е съдружник с тези хора? "

В неделя някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Димитър Ламбовски се появи в живо лъчение на водача на "Да, България " Христо Иванов във "Фейсбук " от Орлов мост, подхвърляйки имитация за обвързвания през 90-те години на предишния век с групиравката СИК Младен Михалев-Маджо. Иванов му направи знак, че е онлайн, и го прекъсна. Случката отприщи вълна от мнения в обществените мрежи и беше употребявано от проправителствени и жълти медии да пакетират съпредседателя на "Демократична България " с Маджо. Той не се е появявал обществено от години, само че предишното му е обвързвано с една от силовите преди време групировки и се пресича с това на премиера Бойко Борисов. Иванов изясни, че е прекъснал Ламбовски, който е очевидец в третата част на проверяващата поредност "Осемте джуджета ", с оглед неговата сигурност. По-късно водачът на "Да, България” разгласи, че преди време Ламбовски му е разказвал за Мавродиев.

По-рано през днешния ден Борисов, който инспектира дружно със заместител районния министър Николай Нанков автомагистрала "Европа ", съобщи, че Христо Иванов е имал гузна физиономия.

"Да, несъмнено физиономията ми, когато ми скрояват някакъв номер, когато се пробвам да се държа човешки с някакъв човек, който схващам като застрашен очевидец, който е под напън и се пробвам да го предпазя от това да приказва в ефир някакви неща, които може да го злепоставят, и това се трансформира в опит на мен да ми се пришие Маджо, несъмнено физиономията ми е била кисела и не изключително щастлива ", разяснява Иванов.

По думите му той не може за разлика от Борисов "да лъже с години, макар че хората са осведомени с биографията му и свързаността му с Маджо, да се пробвам на някой различен това да го пришия”.

"Вярно, че Борисов го прави това нещо в джипката, където е с тил, не си демонстрира физиономията. Там се усеща сигурен в тази - нещо като бункера на Хитлер очевидно гледа той на тази джипка. Аз съм на улицата, нямам НСО към мене, всеки може да се приближи, да си покаже главата и да каже каквото си желае в ефир. Но, тъй като аз по никакъв метод няма да разреша моето име да се произнася в едно изречение с Маджо, това няма да ви се получи, уважаеми господа от ГЕРБ и на тебе, Бойко, няма да ти се получи ", споделя още съпредседателят на "Демократична България ".

Иванов се ангажира, че ще ревизира всички концесии по Черноморието, за които хората знаели, че са свързани с хора от някогашните силови групировки. "Лично се наемам. И в този момент желая да запитвам, Бойко, ти можеш ли да излезеш и да го кажеш това? Можеш ли да излезеш, но да погледнеш хората в очите, не да си седиш на кормилото, както си бил - хората разправят, че си бил шофьорче там. Така че тези въпроси ще задавам и ще ги задавам, до момента в който не спрете да слагате моето име в едно изречение с Маджо, тъй като аз няма да претърпявам да ми приписвате личната си нечистотия под вашите нокти. Аз съм свободен човек и аз мога да кажа, че ще създадем цялостна проверка на Маджо. Вие можете ли? ", пита още Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР