Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов напомни на ГЕРБ, че

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов напомни на ГЕРБ, че
Коментари Харесай

Христо Иванов към ГЕРБ: Вие сте конституционната криза |

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов подсети на ГЕРБ, че целия безпорядък с изборния развой е заложен от тях - с поправките в Изборния кодекс, препоръчани и признати от болшинството на ГЕРБ в Народното събрание, както и с последвалите решения на ЦИК.

“Вие сте конституционната рецесия! И не излизайте в този момент да говорите за Конституцията и какви били разпоредбите на демокрацията, откакто всички правила на демокрацията сте ги прегазили и премачкали ”, съобщи Иванов в Пловдив във видео, излъчено онлайн във Facebook. Той напомни, че от месеци „ Демократична България “ показва митинги и предлага решения поради метода, по който се залагат и машинното гласоподаване, и отчитането на гласовете и съставянето на секционните протоколи. По думите му процесът е комплициран и допуска безпорядък и блокаж на изборния развой. “Вие си го прокарахте като танкова дивизия, която минава през купа сено, както постоянно действате. Само че действате с изключение на властническо, и жалко ”, съобщи Христо Иванов. Той подсети, че решението по какъв начин да наподобяват секционните протоколи е признато от ЦИК на 4 февруари. Заради метода, по който ще се регистрират гласовете на тези избори, преди дни “Информационно обслужване ” предизвести с писмо изборната комисия, че може да не успее да оповести финален резултат от вота в законовия период. “Няколко дни по-късно писмо до мозъчния център на ГЕРБ доближава тази информация и в този момент Томислав под паника се втурва да изяснява, че ГЕРБ не са отговорни ”, заключи Христо Иванов, “Чак в този момент вашето болшинство се плесна по челото да открие очевидния факт, че макар нашите възражения, е чудовищно комплициран. Добър ден! И, несъмнено че когато ГЕРБ се олеят, те се сещат за демокрацията. Естествено, когато ГЕРБ се олеят, те пускат Томислав да стартира да държи патетични речи за това, че не се правело по този начин. ”

Съпредседателят на “Демократична България ” уточни, че казусът не е единствено в протоколите от изборите. Припомни отхвърли да се разреши видеозаснемане на броенето на бюлетините, което би посочило сложността на процеса, както и отхвърли за самостоятелен одит на машините за
гласоподаване. Припомни отхвърли да падне таванът от 35 секции за гласоподаване отвън Европейски Съюз и назова ограничаването противоконституционно. Припомни и че ще бъде лимитирано правото за гласоподаване на част от хората под карантина поради коронавирус. Иванов уточни и че занапред ЦИК ще образова членовете на секционните комисии по какъв начин да работят по новите правила. За всички тези тъпи и властнически решения ние сме ви предложили различни решения, подсети още съпредседателят на “Демократична България ”.

“Всичко това вие го вършиме, с цел да може да потиснете изборната интензивност. Само че се усетихте, че се оляхте. Прекалихте. Сега Томислав е в ролята на избавител на съветската народна власт Скрийте се. Може да откраднете и тези избори, само че тази страна повече няма да ви
търпи. Не могат да ви понасят хората. Недейте да кършите пръсти, сами се докарахте дотук ”, заключи Христо Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР