Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов намекна за оставка, ако

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов намекна за оставка, ако
Коментари Харесай

При провал на реформата, Христо Иванов обяви, че поема политическата отговорност

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов загатна за оставка, в случай че конституционната промяна не се реализира във типа, в който чака. Иванов на два пъти разгласи - и от парламентарната естрада, и в коридорите след гласуването на кабинета " Денков-Габриел ", че ще понесе политическата орговорност при неуспех.

Заявката му идва на фона на демонстрацията от страна на Движение за права и свободи, че е формален сътрудник на държавното управление, като обясненията от страна на Политическа партия и Демократична България са, че поддръжката е единствено за търсене на болшинство за смяна в главния закон, за което са нужни най-малко 160 гласа в Народното събрание.

Както е известно, предишният петък ГЕРБ и " Продължаваме промяната-Демократична България " организираха в Народното събрание диалози с Движението, само че не с кого да е, а с водача Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и знаковото - Делян Пеевски. Пеевски показва присъединяване си в диалозите с неведнъж влизане и излизане от стаята, като първата среща в този формат се реализира в тази на Движение за права и свободи. Днес пък Карадайъ и Пеевски бяха единствените двама депутати от партията, дали своят вот при избора на кабинета. Гласуваха със " за ". Останалите национални пртедставители на Движението бяха в залата, само че не участваха.

" Всички, които участваме в това политическо решение, вършим тежък компромис и залагаме на него всичко. Особено водачите. И би трябвало да кажа, че аз съм подготвен да поема своята политиеска отговорност при неуспех. Знам обаче, че колкото и да си високи рисковете, ние просто нямаме право да не опитаме. Съдете ни по резултатите. Нека да опитаме и Бог да ни е на помощ ", съобщи Иванов при изявлението си от трибуната.

А след гласуването, към този момент на въпроси на публицисти за демонстрацията на Пеевски и Карадайъ, съобщи:

" Това са действителностите, в които живеем и работим. Това не е нещо, което ние сме желали, договаряли и така нататък Кой ни посреща от страна на Движение за права и свободи, с която ние беседваме, не е нещо, което ние можем да дефинираме, нали разбирате. И от тази позиция или водим диалози или не водим диалози. Ако има добър резултат този диалог, считам, че ще си коства. Ако не е добър резултатът, тогава ще можете да ни съдите на тази база. И аз, както споделих и от трибуната на Народното събрание, ще поема отговорността за това. 

А вие кого питате за това по какъв начин Движение за права и свободи ще гласоподава и какво ще стане от това - мен питате. Затова аз ви споделям, че ще поема отговорност, в случай че конституционната промяна не е това, което се чака. Как се носи политическа отговорност, мисля че всички знаят. "

На въпрос ще изперете ли Движение за права и свободи, Иванов отвърна: " Не виждам механизми за това. Целта на конституционната промяна е да има дейно правораздаване, еднообразно за всички. И както споделих от трибуната на Народното събрание всекикиму своето. Така че не виждам кой тъкмо по какъв начин ще бъде пран, това е въпрос на правораздаването. Аз съм заявил неведнъж през годините обществено, че ние за конституционната промяна ще беседваме с всеки. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР