Съпредесдателят на Демократична България“ Христо Иванов призова президента Румен Радев

...
Съпредесдателят на Демократична България“ Христо Иванов призова президента Румен Радев
Коментари Харесай


Съпредесдателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова президента Румен Радев да свика

Съпредесдателят на „ Демократична България “ Христо Иванов прикани президента Румен Радев да свика съвещания с политическите сили, с цел да сформират проект за работата на 48-ото Народно заседание:

„ Ако политическите сили не могат да образуват кабинет, това, което съгласно нас е рационално да се направи, е президентът Радев да свика в Консултативен съвет за национална сигурност политическите обединения за съвещания, които да очертаят нужните неща, които Народното събрание би трябвало да свърши: приемане на Бюджета, всичко обвързвано с обезщетенията за енергоносителите, законите, свързани с Плана за възобновяване и развиване, да се посочи графикът, по който това ще стане и за едни рационални ограничавания във вероятните дейности на служебния кабинет “.

Христо Иванов съобщи, че „ Демократична България “ няма да взе участие в договаряния за ръководство с ГЕРБ или Движение за права и свободи, което лимитира опциите за сформиране на държавно управление в новия парламент:

„ Управление с присъединяване на ГЕРБ и на Движение за права и свободи не е решение на политическата рецесия, може единствено да я задълбочи и да провокира нова неустойчивост политическа. И двете партии не престават да отбраняват корупционния модел. Правителство имаше. Те го смъкнаха. Ами в този момент да се съберат с „ Възраждане “ и с Движение за права и свободи и да понесат отговорността за ръководството на страната, нали по този начин? “
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР