Съпредесдателят на Демократична България Христо Иванов призова президента Румен Радев

...
Съпредесдателят на Демократична България Христо Иванов призова президента Румен Радев
Коментари Харесай

Христо Иванов: ДБ няма да преговаря с ГЕРБ и ДПС за правителство

Съпредесдателят на " Демократична България " Христо Иванов прикани президента Румен Радев да свика съвещания с политическите сили, с цел да сформират проект за работата на 48-ото Народно заседание:

" Ако политическите сили не могат да образуват кабинет, това, което съгласно нас е рационално да се направи, е президентът Радев да свика в Консултативен съвет за национална сигурност политическите обединения за съвещания, които да очертаят нужните неща, които Народното събрание би трябвало да свърши: приемане на Бюджета, всичко обвързвано с обезщетенията за енергоносителите, законите, свързани с Плана за възобновяване и развиване, да се посочи графикът, по който това ще стане и за едни рационални ограничавания във вероятните дейности на служебния кабинет ".

Христо Иванов съобщи, че " Демократична България " няма да взе участие в договаряния за ръководство с ГЕРБ или Движение за права и свободи, което лимитира опциите за сформиране на държавно управление в новия парламент:

" Управление с присъединяване на ГЕРБ и на Движение за права и свободи не е решение на политическата рецесия, може единствено да я задълбочи и да провокира нова неустойчивост политическа. И двете партии не престават да отбраняват корупционния модел. Правителство имаше. Те го смъкнаха. Ами в този момент да се съберат с " Възраждане " и с Движение за права и свободи и да понесат отговорността за ръководството на страната, нали по този начин? "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР