Съперничеството с Китай ще бъде далеч по-трудно за САЩ, отколкото

...
Съперничеството с Китай ще бъде далеч по-трудно за САЩ, отколкото
Коментари Харесай

Бивш шеф на Пентагона и ЦРУ очаква по-големи проблеми от Китай отколкото някога от СССР

Съперничеството с Китай ще бъде надалеч по-трудно за Съединени американски щати, в сравнение с Студената война със Съветския съюз . Това мнение изрази някогашният началник на Пентагона и някогашен шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Робърт Гейтс , говорейки на виртуално събитие, проведено от президентската фондация и институт " Роналд Рейгън ".

Според него съперничеството сред Съединени американски щати и Китай не трябва да се назовава студена война, защото това " опростява " обстановката .

Гейтс изяснява, че тази дефиниция основава усещането, че " ще бъде тъкмо както състезание със Съветския съюз. В доста връзки това ще бъде доста по-трудно съревнование от това със Съветския съюз. "

Той разяснява, че за Вашингтон по време на Студената война обстановката е улеснена по-специално от " несъответствието в икономическото развиване " сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики .
 Съединени американски щати разполагат непрекъсната Военноморски сили група в Тихия океан за противопоставяне на Китай
Съединени американски щати разполагат непрекъсната Военноморски сили група в Тихия океан за противопоставяне на Китай

Тихоокеанската група е по модел на Военноморски сили на НАТО от 1968 година в Атлантическия океан

" Китай съставлява изцяло друго предизвикателство за нас, тъй като е мощ, която работи на доста равнища . Той има икономическа мощност, която е съперничаща на нашата . Ние нямаме опция на китайската стратегия " Един пояс, веднъж ".

Пентагонът и Централно разузнавателно управление на САЩ считат, че тази стратегия ще " популяризира китайското въздействие в света ".

Говорейки за Китай , Гейтс отбелязва, че " това е страна, която се стреми към прогрес в региона на науката и технологиите , която приветства студенти от други страни да учат ".

" Китай провокира нас и другите демокрации с доста от инструментите, които използвахме ние против Съветския съюз . Ние даже не сме почнали да създаваме тактика за това по какъв начин да се конкурираме на всички тези равнища. "

" Китайците постоянно могат да посочат какво са създали в развиването на инфраструктурата , да се базират на обстоятелството, че са извадили безусловно стотици милиони хора от беднотия ", добави някогашният министър на защитата на Съединени американски щати.

" И китайците, несъмнено, не не помнят за своите въоръжени сили. Сега те имат най-големия флот . Мисля, че това е доста по-сериозно предизвикателство, в сравнение с Съюз на съветските социалистически републики в миналото е представлявал ", изяснява Гейтс.
 Ще победи ли въпреки всичко комунизмът: нов китайски международен ред?
Ще победи ли въпреки всичко комунизмът: нов китайски международен ред?

Дори и спасението за човечеството да не иде от Изтока, то сигурно новият международен ред няма да е вероятен без утвърждението на Китай

, че съвсем изцяло загуби способността да оказва напън върху Москва, употребявайки този способ, разяснява Гейтс.

" Аз персонално считам, че наподобява сме изчерпали необятните наказания против Русия . Наложихме толкоз доста наказания против Русия. Искам да кажа, че останаха малко, които към момента не сме въвели и биха имали някакво значение ".

Съединени американски щати би трябвало да отговорят на хакерските атаки , за които се твърди, че са осъществени от хакери, намиращи се в Русия, да подхващат ограничения против държавните чиновници.

" Мисля, че в случай че тези офанзиви продължат, би трябвало да демонстрираме креативност и да действаме освен против хакерите, създавайки съществени усложнения за тях, само че и може би да обмислим ограничения, които можем да предприемем против хората към Путин ", има вяра някогашният началник на Пентагона и Централно разузнавателно управление на САЩ.

" Не мисля, че е отвън човешката дарба да измисли нещо сходно ", добави той.
 Захарова за новите наказания: Съединени американски щати вземат решение своите проблеми посредством Русия
Захарова за новите наказания: Съединени американски щати вземат решение своите проблеми посредством Русия

След последните известия за нови наказания поради Навални
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР